MENIU

PF Daniel: Sfântul Sinod a aprobat un plan strategic pentru creşterea calităţii educaţiei religioase

<p>Mesajul Patriarhului Daniel către rom&acirc;nii din străinătate. Ce transmite diasporei&nbsp;</p>

Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a adoptat, în ultima şedinţă, "Planul strategic pentru creşterea calităţii educaţiei religioase", cu măsuri privind curriculumul şcolar, profesorii de religie, alte tipuri de activităţi educaţionale şi comunicarea, anunţă Patriarhul Daniel.

În aceeaşi şedinţă, Sfântul Sinod a acordat binecuvântarea sa pentru înfiinţarea Asociaţiei Profesorilor de Religie care are ca scop principal promovarea valorilor creştine şi a religiei ca disciplină şcolară în învăţământul primar, gimnazial, liceal şi profesional din România.

Totodată, profesorii câştigători ai Concursului naţional de materiale didactice, intitulat "Educaţia religioasă - între tradiţie şi actualitate", care s-a încheiat recent, vor fi implicaţi în realizarea unor ghiduri pentru disciplina religie la clasele a II-a, a III-a şi a IV-a. În acelaşi timp un colectiv de autori cu experienţă în domeniu urmează să elaboreze un ghid pentru autorii de manuale, a adăugat Patriarhul BOR, potrivit mediafax.ro.

Referitor la desfăşurarea înscrierii elevilor pentru a frecventa ora de religie, PF Daniel a spus că apreciază în mod deosebit implicarea laicilor, respectiv a jurnaliştilor, dar şi a Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie.

El a mai spus că Legea pentru modificarea art.18 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 corespunde textului convenit de Consiliul Consultativ al Cultelor din România.

Curtea Constituţională (CC) a decis, în 12 noiembrie 2014, că articolul 18, alineatul 2, teza I din Legea educaţiei naţionale privind obligaţia unei cereri pentru ca un elev să nu participe la ora de religie este neconstituţional, oficiali ai CC precizând că, urmare a hotărârii, o astfel de solicitare va trebui depusă de cei care vor să studieze disciplina.

Mai multe articole despre:
şcoli religie Daniel preafericitul