MENIU

Dr. GHEORGHE BURNEI, plasat în AREST LA DOMICILIU. Acuzat de experimente pe copii şi luare de mită

Percheziţii la Marie Curie. Dr. GHEORGHE BURNEI, audiat pentru experimente pe copiii şi luare de mită

Tribunalul Bucureşti a decis, duminică, plasarea în arest la domiciliu a medicului Gheorghe Burnei, acuzat de procurori că ar fi primit bani de la părinţii pacienţilor pe care i-ar fi operat. În prezent, se investighează mai multe decese în rândul pacienţilor săi. Decizia Tribunalului Bucureşti este executorie, însă nu şi definitivă.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus, sâmbătă noapte, reţinerea pentru 24 de ore a medicului Gheorghe Burnei, audiat mai multe ore de procurori.

El urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei a fost ridicat, sâmbătă dimineaţă, de poliţişti şi dus la Spitalul ”Marie Curie”, pentru a asista la una dintre cele cinci percheziţii care au avut loc în acest caz. O altă percheziţie a avut loc la locuinţa medicului.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, care este şi şeful Clinicii de Ortopedie a spitalului, este suspectat de luare de mită şi experimente neautorizate pe copii. El ar fi cerut sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro pentru o operaţie, au declarat, sâmbătă, pentru News.ro surse judiciare.

Denunţul împotriva chirurgului Gheorghe Burnei a fost făcut în septembrie, iar cauza vizează 17 fapte de corupţie comise în perioada octombrie-noiembrie, anunţa Parchetul Tribunalului Bucureşti.Acţiunea oamenilor legii se desfăşoară la doar o zi după ce în presă a apărut o investigaţie despre o intervenţie chirurgicală neomologată efectuată de medicul Burnei, în urma căreia pacienta a căpătat un handicap sever. 

"Cel mai renumit ortoped din România a experimentat cu un implant neomologat pe o fetiță care șchiopăta. 11 operații mai târziu, fetița, devenită între timp domnișoară, de-abia se mai poate ridica din pat. Viața Amirei este prelungirea unui experiment. Are 19 ani fracturați de 11 intervenții medicale. Zilele de internare însumează mai bine de un an petrecut la secția de ortopedie a spitalului Marie Curie. "E un loc groaznic. Ca-n filmele de groază, dar mai rău, că mie-mi plac filmele de groază…" Acum locuiește în pat, într-o căsuță cu două camere din cartierul Sălaj. Liceul l-a făcut tot acasă, cu școlarizare la domiciliu. A reușit să ia bacul, dar nu știe ce să facă cu el. Își petrece zilele în pat. Iese foarte rar din casă, pe distanțe scurte și doar în cîrje. Piciorul ei stîng a devenit un membru străin, care, după atîtea operații, nu o mai ascultă, iar coloana i s-a deformat într-o scolioză supărătoare. Totul a început de la o luxație de șold.

Ca să fie totuși sigură că iese bine, mama Amirei nu s-a dus pur și simplu la orice doctor. Știa pe cineva care știa un chirurg de la Marie Curie „care ne-a zis așa: „Am găsit un doctor care e cel mai bun din România”. „Cel mai bun doctor din România” era Gheorghe Burnei, inventator și pionier în medicină, prodecan la universitate, șef în comisii de malpraxis, erou al televiziunilor și al ziarelor, „un sfânt ajuns pe Pământ”.

Ciopîrțite, stîrpite sînt două cuvinte pe care Emilia Iliescu, mama Amirei, le folosește foarte des. „Oasele ei au fost ciopîrțite.” Doctorul nu a făcut operația recomandată, ci o inovație: i-a crăpat fetiței bazinul în două și i-a pus un implant din ceramică. Implantul „nu există în cărțile de ortopedie”, îmi spune revoltat un medic ortoped dintr-un mare spital din București. E unul dintre doctorii la care vin pacienții fugiți de la Burnei. M-a primit în cabinetul lui abia după cîteva luni bune de mesaje și telefoane. Vorbește calm și îmi explică lucrurile ca unui copil care e-n pericol să nu înțeleagă lecția.

Scrieți așa: A fost un experiment!”".

Citeşte continuarea anchetei pe casajurnalistului.ro.