MENIU

Patru moduri în care consumul de apă rece îți afectează organismul

Cei mai mulți dintre noi credem că băuturile reci sunt cea mai bună variantă în zilele toride de vară și că apa cu gheață ne poate ajuta chiar să ardem mai multe calorii. În realitate, multe dovezi științifice arată că apa foarte rece nu face bine organismului.

Iată câteva dintre motivele care te vor determina să scoți cuburile de gheață din apa pe care ești gata să o bei:

 

1. Apa rece poate afecta digestia

Potrivit unui studiu din Jurnalul de Fiziologie, temperatura băuturilor poate avea un impact negativ asupra sistemului digestiv. Efectele, însă, variază de la persoană la persoană. Mai mult, potrivit medicinei tradiționale chineze, dacă bei apă rece în timpul sau după masă, atunci toate grăsimile se vor solidifica, astfel că mâncarea va fi mai greu de digerat.

Băuturile reci provoacă îngustarea vaselor de sânge, iar asta împiedică digestia. Organismul tău, în loc să descompună și să absoarbă nutrienții din alimentele consumate, își va irosi energia încercând să regleze temperatura de bază a corpului.

2. Apa rece poate afecta splina

Potrivit medicinei chineze, dar nu numai, pentru a funcționa corect, splina are nevoie de o temperatură moderată. Iar o splină sănătoasă este esențială pentru protejarea organismului de agenții patogeni.

3. Apa rece slăbește sistemul imunitar

Apa potabilă rece, dupa masă, creează mucus în exces în organism, ceea ce poate duce la o scădere a funcției sistemului imunitar. Deși efectul său este minim, pentru o persoană cu o constituție slabă, apa rece ar putea fi problematică.

4. Apa rece poate agrava bolile deja existente

Apa rece poate exacerba simptomele de astm la copii, potrivit unui studiu realizat de Societatea Europeană de alergie și imunologie pediatrică. Un alt studiu a constatat că 7,6% dintre participanti au prezentat o durere de cap sau chiar migrene, după ce au băut un pahar de apă cu gheață.

Sursă: BZI.ro