MENIU

Patru greşeli de igienă intimă pe care le fac femeile, fără să ştie. E foarte periculos!

Igiena intimă este foarte importantă pentru menţinerea sănătăţii. Totuşi, multe femei fac greşeli care mai târziu le provoacă probleme.

Iată câteva lucruri de care trebuie să ţii cont atunci când te ocupi de igiena intimă:

1. Fereşte-te de parabeni şi ftalaţi - citeşte cu atenţie ingredientele produselor de igienă. Cele mai agresive conţin ftalaţi, oxibenzoat, parabeni şi triclosan. Parabenii pot duce la perturbarea funcţiei sistemului endocrin la femei, iar în cazul bărbaţilor s-a constatat reducerea numărului de spermatozoizi.

2. Nu folosi şerveţele intime parfumate - şerveţele intime sunt utile, dar trebuie evitatecele parfumate. De asemenea, este obligatoriu ca acestea să nu conţină alcool, pentru a nu distruge echilibrul florei vaginale. Nu sunt recomandate nici şerveţelele cu proprietăţi antibacteriene, pentru că şi acestea pot schimba compoziţia florei microbiene a zonei intime, ceea ce favorizează apariţia infecţiilor.

3. Evită tampoanele interne - în perioada menstruaţiei este indicată utilizarea absorbantelor externe, şi nu a celor interne. Ele conţin substanţe ce pot favoriza apariţia unor inflamaţii. De asemenea, tampoanele intravaginale trebuie schimbate foarte des – la maximum două ore –, pentru a nu se ajunge la sindromul şocului toxic.

4. Nu exagera cu spălăturile vaginale - multe femei cred că menţinerea igienei intime are strânsă legătură cu spălăturile vaginale. În realitate, medicii susţin că această procedură este indicată doar în anumite situaţii. Vaginul are capacitatea de autocurăţare datorită secreţiilor proprii, care sunt acide şi distrug bacteriile. Femeile care recurg foarte des, chiar zilnic, la spălături vaginale îşi produc un dezechilibru al florei şi îşi sporesc riscul de a dezvolta infecţii.

Sursa: ziarulring.ro