MENIU

Patronii, mesaj către Guvern: 10% dintre IMM-uri dispar din cauza unei noi taxe

Patronii mici şi mijlocii din România atrag atenţia Guvernului că 10% dintre IMM-uri vor dispărea și peste 30% își reduc activitatea din cauza noului impozit pe clădiri.

Consiliul Național al IMM cere Guvernului ca întreprinderile mici și mijlocii să fie exceptate de la noul sistem de calcul al taxelor locale pe clădiri și de la reevaluarea clădirii de către evaluatori autorizați

Patronii mici şi mijlocii cer să achite doar un impozit de 0,08% pentru clădirile în care lucrează, raportat la valoarea contabilă, atenționând că majorarea cotei actuale a impozitului, de la 0,1 % la 1,3%, va desființa minimum 10% dintre aceste firme și va reduce activitatea altor peste 30% dintre IMM.

Solicitarea a fost transmisă Guvernului printr-un document, care va fi înmânat și Președinției și Parlamentului, potrivit Profit.ro

În prezent, impozitul pe clădire reprezintă 0,1% din valoarea impozabilă.

Prin noul Cod Fiscal, care va fi aplicat începând cu anul viitor, Guvernul a decis să impoziteze diferit clădirile, în funcție de destinație. Pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul va fi cuprins între 0,2-1,3% asupra valorii clădirii.

Mai multe articole despre:
IMM IMM-uri