MENIU

Pădure cuprinsă de flăcări în Thassos! Flăcările au ajuns aproape de camping - MAE a recomandat românilor să evite zona

Un incendiu de vegetație de proporții a izbucnit în insula Thassos, una dintre cele mai populare destinații pentru turiștii români. Flăcările au ajuns aproape de camping. MAE a recomandat românilor să evite zona. O mulțime de turiști români se află chiar la această oră pe celebra insulă din Grecia. 

Incendiul a pornit dintr-o pădure aflată în apropiere de Golden Beach, o plajă frecventată de foarte mulți turiști români. Pompierii au reușit în cele din urmă să izoleze focarul, însă din cauza fumului autoritățile au fost nevoite să evacueze un sat din zonă.

Flăcările au distrus mai mulți copaci, iar doi oameni care s-au oferit să ajute la stingerea focului au fost răniți. Peste 100 de pompieri și 33 de utilaje se luptă cu flăcările, ajutați de mai mulți voluntari.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la București, până la această oră nu au fost turiști care au cerut ajutor oficiului consular. Cu toate astea, autoritățile române le recomandă turiștilor să evite zona și să nu-și pună viața în pericol.

Tot MAE i-a avertizat pe românii care aleg Grecia ca destinație de vacanță că Serviciul Național de Meteorologie din această țară a emis o avertizare pentru fenomene extreme în perioada 12-15 august, în special în centrul, nordul și vestul țării. Este vorba despre ploi abundente, grindină, vijelii și descărcări electrice.

Mai multe articole despre: