MENIU

Orașul în care nu contează gradul de vaccinare al celor din învățământ, pentru că școala începe exclusiv online

Elevii dintr-un oraș vor începe școala exclusiv online. Foto/Profimedia

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunța că prezența fizică la cursuri va fi acceptată în funcție de gradul de vaccinare al angajaților din școli. Numai că, autoritățile din municipiul Buzău au hotărât să treacă direct la orele online.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Buzău au anunţat vineri seară, 5 noiembrie 2021, că toate unităţile de învăţământ din municipiul reşedinţă vor rămâne în sistem online toată săptămâna viitoare.

Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ de la nivelul oraşului au luat în considerare când au decis rămânerea în online rata de incidenţă care se înregistrează la acest moment în municipiul Buzău.

Conform datelor de la Direcţia de Sănătate Publică, la nivelul municipiului rata de infectare este vineri 11.09, iar la nivelul judeţului este 7.58, cea mai mare incidenţă fiind în localitatea Cernăteşti- 14.23.

La nivelul judeţului Buzău, procentul de imunizare a cadrelor didactice este de 61,6%.

În 5 unităţi de învăţământ, sunt imunizaţi toţi angajaţii. De asemenea, în multe şcoli din municipiu rata de vaccinare este de peste 60 la sută.

Cei mai puţini angajaţi vaccinaţi sunt în Şcoala gimnazială din comuna Chiliile, unde, conform site-ului ISJ Buzău, nimeni nu s-a imunizat.