MENIU

Ora 22.00: Ofițerul care l-a denunțat pe Florian Coldea. Fostul număr 2 în SRI acuzat de ABUZ în serviciu

Florian Coldea

Realitatea PLUS a obținut plângerea depusă împotriva lui Florian Coldea și a lui George Maior la DNA. Fosta conducere a fost acuzată de abuz în serviciu cu folos pentru altul. 

Concret, maiorul Daniel Florea și colonelul Florin Gulianu susțin în plângere că Maior și Coldea, din 2006, l-au numit și menținut în funcții de comandă la SRI Prahova și, ulterior, la SRI Dâmbovița pe colonelul Marin Constantin. Asta deși, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității constatase că acesta a făcut poliție politică pe vremea comunismului.

Foștii directori ai SRI sunt acuzați că și-au îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu pentru că nu au cerut în niciun moment CNSAS să facă verificări cu privire la Marin Constantin. Plângerea lui Daniel Florea, depusă în 2017, a fost clasată de procurorii anticorupție doi ani mai târziu, pe motiv că faptele s-au prescris, însă maiorul în rezervă a contestat clasarea în instanță. Daniel Florea va fi, în direct, la Realitatea PLUS, diseară la ora 22:00, cu mai multe detalii incendiare despre acest subiect. 

Mai multe articole despre:
florian coldea