MENIU

ORA 15.00 - Informații explozive la Realitatea PLUS: Schema milioanelor de la Ghiță la Ponta. Caracatița banilor rulați prin firmele FANTOMĂ

Realitatea Plus a intrat în posesia unor informații explozive despre traseul milioanelor date de Sebastian Ghiță în campania lui Victor Ponta. În urma anchetelor din ultima perioadă realizate de jurnaliștii noștri, au ajuns în redacție toate datele care îl îngroapă pe milionarul fugar. Vă prezentăm schema fimelor fantomă prin care au fost plimbate milioane de euro, într-o ediție explozivă, la ora 15. Până atunci, vă prezentăm câteva informații cruciale. 

Încrengătura banilor începe, așa cum era de așteptat, de la una dintre firmele fanion ale lui Sebastian Ghiță-Asesoft. De aici, au plecat, conform informațiilor obținute de Realitatea Plus, către firma Federal Media Partner, condusă de un apropiat al lui Sebastian Ghiță.

Din această societate comercială, banii au fost dați pentru spoturi publicitare, campanii TV, ceasuri electronice sau chiar sondaje de opinie executate ca la carte de firme celebre. Totul, cu un singur scop: și anume ca Victor Ponta să ajungă președinte! În multe dintre aceste întelegeri, deși beneficiarul final era Partidul Social Democrat, plățile au fost înregistrate parțial sau chiar deloc, chiar dacă în contabilitatea firmei de unde plecau banii erau trecute toate tranzacțiile către furnizori. Mai mult, unele dintre plăți nu au avut la bază nici măcar facturi fiscale.

Asta, până când toate tranzacțiile fie nu au avut documente justificative, fie nu au fost plătite deloc, conform documentelor.

Totul se adaugă la acuzațiile aduse de fostul Procuror Mircea Negulescu, cel care spunea că a descoperit tranzacții de 2,5 milioane de dolari pentru consultanți americani care lucrau pentru Victor Ponta. De data aceasta, o altă firmă condusă de Ghiță era implicată în tranzacții.

Mai multe articole despre:
ponta ghita