MENIU

Olguța Vasilescu, în Parlament: Guvernul are banii pentru pensii, dar vrea să lase românii în sărăcie

Olguța Vasilescu

Fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu a susținut marți, înaintea votului din Parlament pe proiectul de rectificare bugetară, că Guvernul are bani pentru majorarea pensiilor cu 40%, dar vrea să lase milioane de români în sărăcie.

”Nu trebuie să uităm că ați împrumutat țara cu peste zece miliarde de euro. Ne reproșați nouă când guvernam că o să plătească banii împrumutați și nepoții. Am scăzut datoria publică până la 35% (...) Să nu uităm că vă împrumutați de cinci ori mai mult decât PSD și acești bani nu se văd nicăieri. Nu ați cheltuit bani în această pandemie pentru că ați lăsat totul în seama autorităților locale. Nu ați introdus bani în creșterea veniturilor românilor”, le-a reproșat fostul ministru liberalilor.

Vasilescu a susținut în Parlament că guvernul are banii pentru majorarea pensiilor și a salariilor, dar nu vrea să-i dea. 
”Chiar dacă aveți bani de pensii și salarii, pur și simplu nu vreți să-i dați, preferați ca două milioane de români care au pensia sub 1.000 de lei să trăiască în sărăcie în loc să-și primească dreptul conferit de lege”, a acuzat fostul ministru. 

Citește și BNR: Majorarea punctului de pensie cu 40% ar duce la o creştere a deficitului bugetar în 2021 la peste 11% din PIB