MENIU

Stradă surpată la Slănic Prahova: CJSU cere autorităţilor să pună la dispoziţie studiile geotehnice şi geologice făcute în oraş

Stradă surpată la Slănic Prahova: CJSU cere autorităţilor să pună la dispoziţie studiile geotehnice şi geologice făcute în oraş/ Facebook DSU
Stradă surpată la Slănic Prahova: CJSU cere autorităţilor să pună la dispoziţie studiile geotehnice şi geologice făcute în oraş/ Facebook DSU

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova cere autorităţilor ca, în 48 de ore, să pună la dispoziţie studiile geotehnice şi geologice făcute în Slănic. Solicitarea vine după ce, joi dimineață, o parte a străzii 23 August din localitate s-a surpat, chiar în fața sediului Poliției, din motive care, cel mai probabil, țin de zăcământul de sare pe care se află orașul. 

"În urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova din 27 aprilie 2024, prezidată de prefectul Emil Drăgănescu, referitoare la evenimentul de tasare a terenului şi apariţia fisurilor pe strada 23 August din Slănic, s-a solicitat autorităţilor publice şi operatorilor economici din zonă (Consiliului Judeţean Prahova, Primăriei Slănic, Societăţii Naţionale a Sării S.A.- Sucursala Salina Slănic şi unui operator economic), să pună la dispoziţie în termen de 48 de ore studiile geotehnice şi geologice efectuate pe raza localităţii Slănic, în vederea transmiterii acestora către instituţiile specializate şi organismelor abilitate", se precizează într-un comunicat transmis, sâmbătă, de Prefectura Prahova.

Primele imagini cu pământul care se prăbușește în Slănic VIDEO

De asemenea, CJSU Prahova a cerut Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Slănic să ia noi măsuri pentru siguranţa populaţiei şi a bunurilor din zonă.

"Aceste măsuri sunt necesare pentru stabilirea cauzelor care au determinat acest fenomen şi pentru protecţia bunurilor şi a persoanelor", arată documentul citat.

Imagini apocaliptice în Slănic Prahova: orașul scobit de mina de sare se surpă. Primar: "Nimeni nu știe ce e pe dedesubt!" - VIDEO

O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit, joi dimineaţă, pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri, astfel că autorităţile au decis evacuarea localnicilor din zonă.

Terenul în zona afectată de surpare din Slănic Prahova s-a tasat cu încă 20 de centimetri, potrivit măsurătorilor efectuate vineri dimineaţa de personalul specializat contractat de Primăria Slănic, a informat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Marcel Ciolacu, despre cauza apariției craterului de la Slănic Prahova: „S-a făcut drum...”

"Menţionăm că până la acest moment, 42 de persoane au fost evacuate din imobilele aflate în proximitate, iar prin grija administraţiei publice locale, două familii au fost adăpostite la operatorii economici de pe raza localităţii", a mai transmis vineri DSU.