MENIU

O primărie din România, condusă ca o fabrică de bere. Anunţul făcut de edil

Primarul Buzăului Constatin Toma a postat un mesaj pe contul său de Facebook prin care îi anunţă pe buzoieni că va începe aplicarea managementului de tip Kaizen în Primărie. Edilul a luat această decizie după ce a vizitat fabrica de bere Ursus.

Primarul Buzăului, Constantin Toma, a rămas impresionat de modul în care este condusă fabrica de bere Ursus. După ce a făcut o vizită, a decis să implementeze managementul de tip Kaizen şi în Primărie. 


"Astăzi va voi vorbi despre începerea aplicării în Primăria Buzău a managementului de tip Kaizen, pentru îmbunătăţirea continuă a serviciilor publice pe care funcţionarii Primăriei o fac în favoarea dumneavoastră, a cetăţenilor buzoieni. Duminică am fost în vizită la cea mai mare fabrică de bere din România, Ursus de la Buzău. Am constatat cu mare bucurie că această frumoasă fabrică, care produce circa 60 de milioane de sticle de bere anual îşi bazează succesul pe aplicarea de câţiva ani a sistemului Kaizen. Atât muncitorii cât şi toţi conducătorii sunt buzoieni şi acest lucru nu-i încurcă deloc! Va doresc să aveţi o săptămâna cu mult spor!", este mesajul postat de edil pe contul său de Facebook. 

Ce este managementul de tip Kaizen? 


KAIZEN reprezintă îmbunătățire continuă. Inițial, conceptul KAIZEN a fost introdus în vest de domnul Masaaki Imai o dată cu publicarea cărții domniei sale "Kaizen: Cheia către succesul competitiv al Japoniei, în anul 1986. În prezent, KAIZEN este recunoscut la nivel mondial ca un pilon important al oricărei organizații competitive, cu o strategie pe termen lung.

KAIZEN este îmbunătățirea continuă, bazată pe următoarele principii: procesele corecte conduc la rezultate bune, identifică situația curentă a companiei, vorbește cu date, condu cu fapte, acționează pentru a identifica și corectează cauzele rădăcină ale problemelor, lucrează ca într-o echipă. 
 
Una din caracteristicile KAIZEN este că rezultatele mari provin din schimbări mici, acumulate în timp. Totuși, acest lucru a fost înțeles greșit și anume, KAIZEN  nu reprezintă doar mici schimbări. De fapt, Kaizen reprezintă implicarea oamenilor în îmbunătățire. În timp ce majoritatea schimbărilor pot fi mici, cel mai mare impact îl pot avea acțiunile KAIZEN, proiectele de transformare, conduse de Top Managementul companiilor sau de echipe interdepartamentale.

Kaizen a fost implementat mai întâi în câteva companii japoneze în timpul refacerii țării după cel de-al Doilea Război Mondial, inclusiv la Toyota, iar de atunci s-a răspândit în companiile din întreaga lume.