MENIU

O firmă de fashion va distribui testele de salivă în școli. Cine sunt celelalte 2 companii care au câștigat Lotul 1 din licitația pentru testele rapide

Test rapid pentru depistarea infecției cu COVID-19 / Profimedia

Primul lot de teste COVID pe bază de salivă va fi livrat în școli de trei companii mari. Cele mai multe teste sunt distribuite de o cunoscută casă de modă din țara noastră, companie care a câștigat mai multe contracte cu statul în perioada pandemiei.

În prima etapă, în unitățile de învățământ vor ajunge 9 milioane de teste non-invazive pe bază de salivă și vor fi distribuite de 3 companii mari.

Cele mai multe teste, adică 5 milioane, vor fi livrate de o companie de modă din țara noastră, care produce haine și costume pentru bărbați. Vorbim despre Viggo Fashion International SRL, o firmă care a câștigat mai multe contracte cu statul român în perioada pandemiei de coronavirus pentru furnizarea echipamentelor sanitare în spitale. Mai exact, vorbim aici despre combinezoane și viziere.

Alte 3 milioane de teste vor fi distribuite de o companie specializată în echipamente medicale, în vreme ce 1 milion de teste sunt livrate de o firmă cu produse farmaceutice. 

Rămâne să se finalizeze licitația pentru următoarele 2 loturi de teste COVID pe bază de salivă pentru că în unitățile de învățământ vor ajunge 70 de milioane de teste, iar elevii vor fi testați de două ori pe săptămână.

Mai multe articole despre:
teste saliva scoli firma moda