MENIU

Nicușor Dan, atac la Gabriela Firea. "A fost încălcată legea"

<p>Nicușor Dan vs Gabriela Firea</p>

Nicușor Dan, liderul informal al Uniunii Salvați România (USR) și fost candidat la Primăria Capitalei, o acuză pe Gabriela Firea, edilul general al Bucureștiului, că a încălcat legea în demersul intempestiv și netransparent de achiziționare a Elcen. Decizia a fost luată în această dimineață în ședința Consiliului General al Municipiului București.

Nicușor Dan amintește că pe ordinea de zi suplimentară a ședinței s-a strecurat aseară târziu cumpărarea pachetului de acțiuni ELCEN, la "modesta" sumă de peste 150.000.000 de lei din banii bucureștenilor.

"Măsura a fost votată fără nicio consultare publică, cu majoritate simplă asigurată de consilierii PSD+ALDE prezenți (29 de voturi), deși legea prevede o majoritate de 2/3 din numărul total de consilieri pentru astfel de hotărâri", spune Nicușor Dan.

El o acuză pe Firea pentru inițiativele fără nicio justificare sau fundamentare bugetară, luate netransparent.

"Astăzi a fost iar ședință a Consiliului General al Municipiului București.

Dna Gabriela Firea și majoritatea PSD+ALDE din CGMB demonstrează iar că lipsa de transparență și inițiativele fără nicio justificare sau fundamentare bugetară sunt singurele certitudini ale mandatului lor. Pe ordinea de zi suplimentară a ședinței s-a strecurat aseară târziu cumpărarea pachetului de acțiuni ELCEN, la "modesta" sumă de peste 150.000.000 de lei din banii bucureștenilor.

Măsura a fost votată fără nicio consultare publică, cu majoritate simplă asigurată de consilierii PSD+ALDE prezenți (29 de voturi), deși legea prevede o majoritate de 2/3 din numărul total de consilieri pentru astfel de hotărâri. Opoziția este minoritară, din păcate, iar cetățenii au fost lăsați să intre în sală după mai mult de jumătate de oră de la debutul acesteia, deși legea prevede că ședințele sunt PUBLICE", a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Mai multe articole despre:
Elcen Gabriela Firea nicusor dan