MENIU

"Nici vorbă să mă întorc acasă". Primul român care a "invadat" Marea Britanie are firmă proprie

<p>Victor Spirescu</p>
<p>Victor Spirescu</p>

Victor Spirescu, primul român ajuns în Marea Britanie după liberalizarea totală a pieței muncii, la 1 ianuarie 2014, spune că nu se mai întoarce în țară deoarece afacerile îi merg foarte bine în țara de adopție.

"Când am ajuns aici, plănuiam să stau trei sau patru luni, dar acum am propria mea firmă, sunt pe cont propriu. Nu am niciun motiv să merg acasă", a declarat Victor Spirescu pentru postul ITV News.

Spirescu le-a mai spus jurnaliștilor că se simte foarte bine primit în UK și, chiar dacă viața este scumpă în peninsula britanică, cine muncește serios nu are probleme de adaptare și găsește aici o "viață mai bună".

"Nu sunt fericit, sunt foarte fericit", a mai spus românul. Spirescu efectuează lucrări pe firma proprie pe diverse șantiere de construcții (în regim self-employed).

Victor Spirescu a fost primul si singurul roman care a coborat din avion la 1 ianuarie 2014 si de-atunci presa britanica este foarte interesata de felul in care se descurca romanul care i-a "invadat" dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii britanice pentru romani si bulgari.

La începutul anului, într-un interviu acordat Daily Star, Spirescu povestea ca a ajuns sa castige pana la 300 de lire sterline pe zi montand sistemele de ventilatie pe santierele de constructii, comparativ cu cele sase lire pe zi castigate in Romania.

La momentul respectiv, Spirescu era decis să se intoarca acasa pentru a-si gasi o nevasta. "Imi e dor de cultura din Romania, de traditii. Oamenii sunt asa de galagiosi in Marea Britanie. Ma duc la metrou si sunt fetele astea care vorbesc. Oau! Ce zgomot fac! Si fetele beau mult mai mult aici".

"Intr-o seara de vineri, fetele sunt atat de baute, si eu nu sunt de acord cu asta. Nu vezi asta in Romania. Ma sperie britanicele", spunea el.

Mai multe articole despre:
victor spirescu Victor Spirescu Marea Britanie