MENIU

Nelu Tătaru: „Nu avem niciun indiciu în acest moment să ne spună că nu putem organiza alegeri parlamentare”

Ministrul Sănătății - Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, după o ședință la INSP, că alegerile parlamentare de pe 6 decembrie vor avea loc fără probleme.

„Nu avem niciun indiciu in acest moment sa ne spuna ca nu putem organiza alegeri parlamentare”, a spus ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a declarat că 209 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic.

"În spitalele suport COVID avem 1.050 de paturi de terapie intensivă complet dotate, în acest moment sunt 613 paturi ocupate, din care avem 209 persoane pe ventilator, cu intubaţie invazivă. Noi suntem în momentul în care reevaluăm fiecare caz în parte. Indicaţiile noastre au fost pentru terapiile intensive de a reeavalua fiecare pacient. Există şi acele paturi de terapie intermediară în care specificăm că acei pacienţi care nu sunt pe ventilaţie asistată şi sunt pe un suport de oxigen, în funcţie de nivelul de insuficienţă respiratorie pot beneficia de aceste paturi de terapie intermediară, celelalte, care sunt complet dotate cu ventilatoare, rămânând pentru cei care trebuie intubaţi. Evaluarea fiecărui pacient o face medicul curant. Evaluarea fiecărui compartiment de terapie intensivă este în funcţie de focarele existente în acea localitate sau în judeţele din jur", a spus Nelu Tătaru, după ce a efectuat o vizită la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Autoritățile au anunțat, astăzi, noul bilanț al infectărilor cu coronavirus. Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore au fost raportate 3.186 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 și 52 de decese. La Terapie Intensivă, 613 persoane sunt internate în stare gravă.

Mai multe articole despre:
nelu tataru alegeri parlamentare coronavirus