MENIU

Traian Băsescu refuză să-l apere pe Coldea: Trebuie să facă pușcărie! Și el, și Kovesi erau prea tineri când i-am numit

Traian Băsescu refuză să-l apere pe Coldea

Traian Băsescu refuză să-și asume responsabilitatea pentru faptele lui Florian Coldea! Fostul președinte spune că Florian Coldea trebuie să facă pușcărie dacă tot ce se vehiculează este adevărat. Cu toate acestea, fostul președinte recunoaște că a fost o greșeală să-l numească pe Coldea în funcție pe când era mult prea tânăr. Băsescu are aceeași opinie și despre Laura Codruța Kovesi și lasă de înțeles că îi consideră pe cei doi vinovați pentru arestarea Elenei Udrea. 

"Dacă este adevărat ce se vehiculează, trebuie să facă pușcărie. Eu îmi acum responsabilitatea pentru faptele instituțiilor statului până pe data de 21 decembrie 2014. Omul ăsta e pensionar. Infractor, dar pensionar. Nu-mi asum niciun fel de responsabilitate pentru un om care are mai mult de 18 ani, s-a pensionat acum 7 ani și a fost prins într-o situație extrem de delicată pentru el. 

Rețeaua penală de magistrați ai lui Coldea: presiuni și șantaj la cel mai înalt nivel. Anca Alexandrescu, dezvăluirile care dinamitează Statul Paralel - VIDEO

Mi-a făcut o impresie bună. Am zis îl iau pe acest tânăr ofițer și îl promovez. Nu regret, pentru că atunci am făcut ce trebuia. Ce sesizasem înainte să plec de la Cotroceni. O alunecare către un soi de autoritarism în autoritatea lui. 

Elena Udrea a fost taxată cu patru dosare penale după ce a depus plângerea împotriva lui Coldea la DNA.

Documentul care dărâmă Statul Paralel: rețeaua lui Coldea, pulverizată! Averea milionarului acuzat de OMOR, în mâinile rețelei generalului - VIDEO

Eu am o explicație pentru că și pe mine mă frământă. Au fost doi oameni care aș fi vrut să fie străluciți. Kovesi pare a fi un super procuror. M-am întrebat ce s-a întâmplat cu ei. Este o greșeală să numești în funcții de putere mare oameni fără experiență de viață. Prea tânăr. Și pe el, și pe Kovesi", a spus Traian Băsescu.