MENIU

Ministrul Agriculturii: Micii producători să se asocieze dacă vor să intre în hypermarketuri

Fermierii români să se asocieze pentru a îndeplini cerințele marilor retaileri în ceea ce privește livrarea de mărfuri locale către hypermarketuri, le-a recomandat ministrul Achim Irimescu producătorilor mici la emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV.

Achim Irimescu a precizat că și în rândul retailerilor există intenția de a achizișiona marfă de pe piața locală însă contează mult cantitatea livrată.

„Pe micii producători i-am pus în legătură cu hypermarketuri. Am fost de curând în mijlocul lor și le-am testat produsele. Am făcut acest lucru personal. Au produse foarte bune. I-am, întrebat. Au spus. Un hypermarket nu are nevoie de doar 100 de kg. Aici e problema. Micii producători să se asocieze pentru a livra în hypermarketuri”.

Irimescu apreciază că legea care prevede 51% produse românești pe rafturile marilor rețele de retail va fi favorabilă producătorilor autohtoni.

„Pe lanțul alimentar să se stabilească un echilibru între producători. Uniunea Europeană veghează asupra pieței. S-a dat putere producătorilor asocați să negocieze asupra pieței și să negocieze în numele membrilor lor. Am discutat cu hipermarketurile care doresc și ele astfel de cifra (51% produse românești - n.r.)”, a adăugat Achim Irimescu.