MENIU

Ministerul Culturii oferă antreprenorilor 100.000 de lei, dar să nu-i folosească pentru profit

Antreprenorii care fac afaceri cu jocuri video, software sau design, mestesugarii si artistii pot sa obtina de la stat un ajutor de pana la 100.000 de lei pentru dezvoltarea activitatilor din sectorul industriilor creative, printr-un program demarat, luni, de Ministerul Culturii. Institutia le cere, insa, beneficiarilor sa nu obtina profit prin activitatile finantate cu acest ajutor nerambursabil.

Programul CultIn, finantat de Ministerul Culturii, se adreseaza "antreprenori ce isi desfasoara activitatea in domeniul industriilor culturale si creative, initiativelor personale organizate in companii, hub-uri, incubatoare de proiecte si afaceri, studiouri de creatie, care au potentialul de a genera prosperitate prin valorificarea proprietatii intelectuale", conform unui anunt facut de institutia guveramentala.

Domeniile culturale pentru care solicitantii pot depune oferte in vederea obtinerii de finantari nerambursabile:

  • Arhitectura,
  • Mestesuguri,
  • Design (de ex: grafic, vestimentar, de produs),
  • Media digitale (e.g.  dezvoltare software, web design, aplicatii mobile, dezvoltare jocuri web).


Potrivit sursei citate, "o atentie deosebita" se va acorda acelor proiecte care identifica si se adreseaza industriilor culturale si creative dominante din localitatile si regiunile de unde provin solicitantii de finantare si care vor valorifica cu precadere resursele creative locale.

Banii pusi in joc

Programul CultIn are la dispozitie, in anul 2016, un buget total de 500.000 de lei. Valoarea maxima a finantarii acordate pentru o singura oferta culturala este de 100.000 lei, conform procedurii de derulare a programului.

 

Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
buget afaceri Ministerul Culturii Programul CultIn