MENIU

Protestele minerilor din Gorj iau amploare.Tot mai mulți sunt blocați în subteran și în greva foamei

<p>Protestele minerilor din Oltenia iau amploare</p>
<p>Protestele minerilor din Oltenia iau amploare</p>

Aproape 100 de mineri au rămas de ieri blocați în subteran la Mina Tehomir, nemulţumiţi că vor fi daţi afară fără plăţi compensatorii, după zeci de ani de muncă. Oamenii spun că nu vor ieşi până când în mină nu va ajunge ministrul Gerea.

Zeci de mineri s-au blocat marţi, 17 martie, în subteran fiind nemulţumiţi de cuantumul salariilor compensatorii în caz de concediere şi de discriminarea din cadrul companiei, informează Pandurul.ro.

Liderul de sindicat Florin Crăciun a declarat că oamenii vor cel puţin şase salarii compensatorii, în timp ce compania vrea să dea unul sau două.

„Prima nemulţumire a salariaţilor noştri este cea a salariilor compensatorii, iar a doua este discriminarea. Se fac mari presiuni că dacă lumea nu va accepta băieţii vor fi scoşi din subteran, vor fi trimişi la mentenanţă. Eu mi-am făcut datoria de lider, am venit cu mesajul transmis din subteran", a spus Florin Crăciun, acesta adăugând că semnalul primit din mină este că nu vor renunţa la protest. „Până cum s-au dat cele şase salarii. Lumea vrea minim şase salarii", a mai spus Florin Crăciun.

La Târgu Jiu, directorul Ciurel spunea că protestează în mină 3 mineri, dar şi aceia ar fi presaţi de sindicalişti să facă acest lucru. „La Tehomir se tot încearcă să se creeze... Liderii de sindicat se roagă de oameni să se blocheze în subteran, au anunţat posturile de 70 de oameni. Mi s-a spus că există trei. E Antonie acolo şi că vor ieşi şi ăştia la ora 3. E tot o dezinformare din asta", a declarat Laurenţiu Ciurel.

32 de mineri sunt în greva foamei

Alți 5 mineri și energeticieni s-au adăugat miecuri celor 27 de persoane aflate de două zile în greva foamei în fața sediului CEO, nemulţumite de discriminările pe care le face administraţia în rândul minerilor şi energeticienilor în funcţie de apartenenţa sindicală.

Unul din greviştii foamei a fost luat cu ambulanţa şi dus la spital, după ce i-a venit rău. Gheorghe Lungu, electrician la termocentrala Rovinari, începuse protestul ieri.

Filmul evenimentelor aici

Mai multe articole despre:
mineri greva foamei CEO