MENIU

Mihai Stoica, la un pas de libertate. Are șanse să facă sărbătorile acasă

<p>Mihai Stoica</p>

Luna trecută, pe 4 noiembrie, fostul mare internațional Gică Popescu a reușit să iasă din închisoare, după 611 zile, fiind eliberat condiționat. La o lună distanță, joi, 3 decembrie, fostul său coleg de celulă și prieten Mihai Stoica, ar putea fi și el în libertate.

La acea dată, Comisia Penitenciarului Jilava va analiza solicitarea de eliberare condiționată a lui Mihai Stoica, fostul manager general al Stelei, condamnat și el, la fel ca Gică Popescu, în ”Dosarul Transferurilor”, pe 4 martie 2014.

Mihai Stoica a avut de ispășit trei ani și șase luni de închisoare, dar poate ieși după jumătate din acest timp, adică 21 de luni. A scris două cărți, a muncit în perioada detenției și a ispășit jumătate din pedeapsă, deci îndeplinește toate condițiile pentru a fi eliberat condiționat.

De altfel, Gigi Becali anunțase încă de luna trecută posibilitatea ca finalul anului să găsească Steaua cu toți conducătorii săi în libertate. ”La începutul lui decembrie, va fi pus și el (MM Stoica - n.r.) pe lista pentru eliberare condiționată. Dacă DNA nu va face recurs, MM va fi acasă de Revelion. Dacă va face recurs, atunci iese pe 15-20 ianuarie.

Pentru că, încă o dată vă spun, eliberarea condiționată e matematică pentru condamnații care nu sunt recidiviști și nu au un comportament violent. Eu când am zis că un calculator mă pune liber, ați râs toți de mine”, a spus Becali, eliberat și el condiționat în luna aprilie a acestui an.

Mai multe pe Digisport.ro.

Mai multe articole despre:
închisoare Mihai Stoica eliberare