MENIU

MENCINICOPSCHI, DEZVĂLUIRI: "Niciodată nu am fost la Dan Voiculescu acasă, nu știu unde stă"

<p>Gheorghe Mencinicopschi</p>

Prof dr Gheorghe MENCINICOPSCHI, invitat la Prime Time News, la REALITATEA TV, a făcut mai multe dezvăluiri despre relația cu Dan Voiculescu și despre implicarea sa în privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, ICA.

"Nu sunt numai eu inculpat, sunt mai mulți. După părerea mea sunt nevinovați, însă nu aș vrea să mă antepronunț, că asta trebuie să facă instanța. Vreau să vă spun că nu există dovezi! Eu nu am avut niciodată în viața mea vreo firmă și nici nu știu despre ce firmă este vorba, chiar nu am avut nicio firmă.
Nu există încă o hotărâre definitivă până atunci planează suspiciunea de fraudare și nu fraudă. Am auzit că sunt omul de casă a lui Voiculescu.
Niciodată nu am fost la Voiculescu acasă, nu știu unde stă. Am vorbit cu dânsul de 4-5 ori câte două-trei minute, deci un om de casă nu e în felul acesta.
N-am primit niciodată vreun avantaj moral sau material din partea domnului Voiculescu. Eu în calitatea de director pe care o aveam în 2003 când Instititul devenise prin hotărâre de Guvern societate comercială și devenise proprietatea domeniului statului, deci Institutul nu era proprietatea mea, aveam o funcție administrativă. Eu, ca director, și cei din AGA de atunci nu aveam niciun fel de atribuție în privatizare.
Privatizarea s-a făcut în acelați timp la pachet cu alte 39 de societăți, lucrul aceasta l-am aflat la Tribunal. Eu ca Director nu am avut nicio implicare în privatizare, pe noi ne-a privat Agenția Domeniilor Statului. Pe cei de la Agenția Domeniilor Statului, culmea i-am cunoscut tot la Tribunal.
La acea vremea, se vorbea de metoda MEBO. Domnul Rosentuler a citit că Institutul a fost scos la licitație și că oricine se poate prezenta. M-am consultat cu colegii, ei erau sub influența MEBO și am zis să încercăm și noi. Noi nu știam cine vine la licitație. Dacă e licitație publică nu se vindeau atunci teren și clădiri. Institutul a fost vândut sub forma unui pachet de acțiuni, care înseamnă cu totul altceva decât să vinzi clădiri și teren și asta am aflat ulterior.  
Noi colegii de la Institut am zis să încercăm și noi și am vorbim cum să strângem banii. Am trimis pe un colaborator al meu care s-a prezentat acolo și a spus că noi am putea să strângem o anumită sumă de bani și am spus că dacă sunt alții care ar trece peste suma de bani să se oprească. Cum aș fi putut eu truca chestiunea asta?", a spus Menci.


Gheorghe MENCINICOPSCHI spune că nu a făcut niciodată politică!

"Eu nu am făcut politică și nu voi face. La momentul acela eu nu eram membru. Nu am activat în PC.
Eu am fost membru de partid comunist pentru că în anul 2, am intrat primul la Facultate, am ieșit primul, am fost șef de promoție, ne-a chemat la organizația de partid și în anul 3 m-a chemat la centru de partid și mi-a dat carnetul, nu am făcut nicio adeziune. În România nu ai dreptul să te înscrii la ce partid vrei, care este crima?
Nu am beneficiat sub nicio formă de acest partid pentru că nu am activat.

Nu m-a trimis domnul Voiculescu niciodată în străinătate, de câte ori am plecat, de cele mai multe ori am fost pe burse internaționale, am avut colaborări internaționle. Mai mult după ce Institutul s-a privatizat eu am rămas director științific. Am câștigat mai puțin, am avut funcții mai mici, nu am avansat pe linie de partid.", a spus MENCINICOPSCHI.

MENCINICOPSCHI, despre privatizare ICA

"Sunt nevinovat și pot să probez asta. Eu nu am participat la privatizare, directorii nu participă. L-am întrebat pe avocat dacă vin cu bocceluța pentru că mă pot aștepta la orice. Nu spun că nu am încredere în justiție!
Nu am știut când a început și când s-a sfârșit privatizare. Eu în 2007 i-am cunoscut pe cei de la ADS.
Pe Voiculescu l-am cunoscut în 1995-1996. Nu știu dacă dânsul a privatizat ICA.", a spus spus Menci.