MENIU

Cine este procuroarea care instrumentează mega dosarul de corupție al generalilor Coldea și Dumbravă. A câștigat în fața Codruței Kovesi

Cine este procuroarea care instrumentează dosarul generalilor Coldea și Dumbravă. A câștigat în fața lui Kovesi/ Captură video

Dosarul în care sunt cercetați sub control judiciar, pentru trafic de influență, foștii generali SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, alături de avocatul Doru Trăilă, este instrumentat de procuroarea Mihaiela Moraru-Iorga. Aceasta este cea care conduce secția de combatere a Corupției din cadrul DNA de la începutul acestui an. 

Procuroarea Moraru-Iorga a ajuns în funcția de procuror-șef al Secției de combatere a corupției din DNA, la propunerea Alinei Gorghiu. Și-a început cariera în DNA încă de pe vremea mandatului lui Daniel Morar și a lucrat la unele dintre cele mai grele dosare precum cele ale fostului premier Adrian Năstase, Trofeul Calității și Zambaccian. Cu o carieră de 25 de ani în spate, Mihaiela Moraru Iorga și-a câștigat renumele de cel mai bun și muncitor procuror din DNA.

"De altfel, rolul procurorului sef de sectie este acela de a urmări obiectivele trasate de procurorul sef si de a face ca rezultatele previzionate sa se intample", afirma procuroarea.

În 2017, procuroarea s-a confruntat direct cu Laura Codruța Kovesi, șefa sa de la acea vreme, care a cerut să fie revocată. Mihaiela Moraru Iorga și-a dat șefa în judecată acuzând că s-au făcut presiuni asupra sa. Procuroarea a avut câștig de cauză și a fost repusă în funcție prin decizia Curții de Apel București. Conflictul a continuat, iar procuroarea a acuzat-o pe Kovesi că i-a cerut arestarea Elenei Udrea, în loc de control judiciar.

"Revocarea dnei Kovesi nu schimba ceea ce mi s-a intamplat, insa poate insemna un nou inceput pentru DNA. Cred ca este un moment al asumarii, un moment de la care activitatea institutiei trebuie sa continue cu responsabilitate, cu recunoasterea greselilor si profesionalism", afirma Mihaiela Moraru Iorga.

Mai mult, aceasta spunea că a fost supusă unor presiuni uriașe chiar din interiorul DNA Ploiești, într-un dosar.

"Copilul are 16 ani, este elevă în clasa a X-a.

 Practic, s-a prezentat de la DNA Ploiești și i-a spus că vrea să vorbească cu mama, i-a spus că e la curs și i-au spus că bine să o contacteze pe mama.

M-am gândit că există posibilitatea să se vină cu un mandat de aducere, am luat legătura cu dna procuror și i-am spus că voi veni miercuri la DNA Ploiești", a aratat aceasta.