MENIU

Traian Băsescu a recunoscut, în 2016: "Eu l-am creat pe Coldea". Ce l-a determinat să-i numească pe generaul negru și Codruța Kovesi la SRI și DNA

Traian Basescu

În urmă cu 8 ani, Traian Băsescu recunoștea că Florian Coldea a fost creația sa și că din cauza lui a ajuns să facă jocurile de la vârful SRI, acum, însă, îl pune la zid pe fostul general acuzat de corupție. Traian Băsescu spunea că i-a plăcut cum gândea atunci tânărul Coldea și s-a hotărât la acea vreme să-i dea o șansă. Fostul șef de stat a recunoscut că puterea generalului ajunsese să fie mult prea mare. 

"Dacă m-ati intreba acum <<L-ati mai numi pe Coldea, ati mai numi-o pe Kovesi, ati mai numi-o pe Stanciu?>>, raspunsul meu ar fi da. Pai, ganditi-va, oamenii astia i-am creat eu. Adica, eu le-am dat o sansa. Coldea era un maioraș.

Structurile militare romanesti au maiori cat sa impanzesti Marea Neagra. Am pus ochii pe el si am zis <<Acest tanar ii dau o sansa>>. A fost facut locotenent colonel si prim adjunct al directorului SRI. Copil de trupa fata de ce e acum. (Mi-a sarit in ochi -n.r.) cand am discutat despre cei din Irak. Mi-a placut ca era istest, era tanar, arata bine, era ajunctul Directiei Antitero si avea un general sef si el era adjunct. Zic, daca asta a avut curaj sa il faca adjunct, de ce sa nu il fac eu prim adjunct al serviciilor.

Traian Băsescu, acuzat că ar stat în spatele Statului Paralel. Cum se apără fostul șef de stat

"Am numit-o pe Kovesi tanara si pe Coldea. Dar ce eram sa fac? Pe cine sa pun? Pe Muscalu? Ca era aglomeratie in Parchetul General. Cred că în 2014, (Florian Coldea - n.r.) era deja puțin în stratosferă", a spus Traian Basescu.

Traian Băsescu, dezvăluiri incendiare din era Kovesi: ce discuții se purtau la Vila K2 și cine participa la ele