MENIU

Membru al trupei VUNK a fost arestat preventiv

Dan Nicolau, unul dintre cei mai buni trompetişti, colaborator al trupei Vunk, a fost arestat preventiv, vineri, seară, într-un dosar de cămătărie. În reţea erau implicati și doi executori judecătoreşti. 49 de apartamente şi case din Bucureşti şi Ilfov au ajuns ilegal în proprietatea cămătarilor. Pentru aproape 20 dintre ei se cere arest preventiv.

UPDATE, ORA 21.30: Cornel Ilie, solistul formaţiei, precizând că, prin urmare, incidentul nu va afecta desfăşurarea concertelor programate în perioada următoare. ”Nu anulăm concertele programate în următoarea perioadă. Dan este colaborator cu noi, nu este membru din trupă. A cântat la o mare parte din concertele noastre, urma să cânte şi la altele, dar nu este membru activ, adică nu este membru doar la Vunk. Este colaborator şi lucrează cu foarte mulţi artişti. Trupa Vunk are patru membri (Cornel Ilie, Gabriel Maga, Bogdan Crucianu, Nicu Sârghea, n.r.). El era al cincilea om de pe scenă, dar venea doar la concert, era invitat în concertele noastre. El nu apare nici în fotografii, nici în videoclipuri. Concertele se ţin fără nicio grijă”, a spus Cornel Ilie, pentru News.ro.

UPDATE, ORA 21.00: 18 inculpaţi au fost reţinuţi, toţi acuzaţi de camătă, spălare de bani, înşelăciune, deturnarea licitaţiilor publice.

Grupul acţiona din 2014 şi avea doi lideri principali. Acţionau după o metodă pe care au botezat-o Dama cu camelii. Imprumutau diverse persoane cu bani dar numai în baza unor contracte cu care se ajungea la executare silită.

Noaptea trecută a fost una "cu greutate" la DIICOT! 29 de suspecţi au fost audiaţi la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în dosarul de cămătărie de lux în care membrii grupării operau după metodă botezată chiar de ei "Dama cu camelii". Printre cei reţinuţi şi care a dat explicaţii în faţa oamenilor legii se numără şi un cunoscut muzician.

Printre cei care au fost audiaţi este Dan Nicolau, trompetistul trupei Vunk. El a a fost reţinut ieri seară de procurorii DIICOT în dosarul de cămătărie, potrivit unor surse din anchetă.

Membrii grupării operau după metodă botezată chiar de ei "Dama cu camelii"

Nu mai puţin de 46 de apartamente şi case din Bucureşti şi Ilfov ar fi ajuns ilegal în proprietatea cămătarilor. Toate astea după ce au profitat de nevoia şi neştiinţa unor oameni creduli. Potrivit procurorilor DIICOT, suspecţii au oferit împrumuturi cu dobânda mare şi termen scurt de returnare şi, de fiecare dată, au cerut drept garanţie locuinţa celui ajuns la ananghie.

Ulterior, ei aşteptau că omul să nu poată achita datoria şi orice întârziere, atrăgea executarea silită. După care membrii grupării cumpărau imobilele la licitaţii trucate, potrivit sursei citate.