MENIU

Medicul şi asistenta din Ploieşti care au trimis o GRAVIDĂ cu taxiul la Bucureşti, SUSPENDAŢI

Medicului şi asistentei de la Maternitatea Ploieşti care au trimis o gravidă cu un taxi la Bucureşti, femeia născând pe drum un copil mort, le-au fost suspendate contractele de muncă, marţi, la trei săptămâni de la producerea incidentului, timp în care cei doi au continuat să profeseze în spital.

Consiliul de Administraţie al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti, întrunit marţi, a decis suspendarea contractelor de muncă ale medicului şi asistentei medicale care au fost de gardă în ziua de 15 octombrie şi care au trimis o gravidă cu un taxi la o maternitate din Bucureşti, a declarat corespondentului MEDIAFAX administratorul public al judeţului Prahova, Fabioara Ionescu.

Din 15 octombrie, data la care s-a produs incidentul şi până marţi, medicul Raluca Vasiloiu şi asistenta medicală Lucia Ramona Radu au continuat să profeseze în spital.

Fabioara Ionescu a precizat că în privinţa celor două cadre medicale a fost sesizată Comisia de disciplină din cadrul unităţii medicale şi se va întruni Comitetul etic al spitalului.

Totodată, în şedinţa de marţi membrii Consiliului de Administraţie al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti au luat act de demisia managerului Călin Boeru. Atribuţiile acestuia au fost preluate de un alt medic din spital, reprezentanta Consiliului Judeţean Prahova, instituţie care are în administrare spitalul, precizând că ”într-o zi sau două va fi numit un manager interimar”.

Călin Boeru, care a cerut încheierea contractului său de management în urma acestui scandal, era manager al maternităţii din Ploieşti din anul 2006 şi încheiase un nou contract de management cu Consiliul Judeţean Prahova în vara acestui an, contractul fiind valabil până în anul 2017.

Boeru este al doilea manager al unui spital aflat în subordinea CJ Prahova care este nevoit să demisioneze în urma unui scandal. La sfârşitul anului trecut, fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a demisionat tot pe fondul unui scandal, după ce o comisie de la Ministerul Sănătăţii a început verificări în spital în urma unei sesizări a unui chirurg, verificările scoţând la iveală numeroase nereguli.