MENIU

Mașina răsturnată la CE Oltenia, un adevărat pericol public: nu avea frâne și a sărit din viteză la urcarea dealului

Mașina răsturnată la Complexul Energetic Oltenia avea probleme tehnice. Sunt primele concluzii ale anchetatorilor în ceea ce privește tragedia în care trei muncitori au murit și alți 10 au fost răniți.

Ies la iveala noi detalii în ceea ce privește ancheta în dosarul CE Oltenia. Potrivit surselor judiciare, la mașină ar fi existat mai multe probleme de ordin tehnic, mai exact defecțiuni la sistemul de frânare. Același surse judiciare spun că mașina ar fi sărit din viteză în momentul în care urca dealul.

Totodată familiile victimelor fac presiuni, își doresc să iasă adevărul la iveală și cer și despăgubiri în valoare de 2,7 milioane de euro.

Accidentul nefericit s-a întâmplat pe data de 17 ianuarie, atunci când mașina în care se aflau 25 de angajați s-a răsturnat.

Un raport recent al Inspecției Muncii susține reprezentanții companiei de stat CE Oltenia ar fi șters urmele de pe drumul de lângă cariera Jilț unde s-a răsturnat o mașină cu muncitori, ucigând trei oameni.

”Imediat după producerea evenimentului, deoarece perimentrul în care s-a produs evenimentul nu a fost asigurat pentru stabilirea dinamicii accidentului, și starea de fapt a fost modificată, alterându-se urmele lăsate de autoutilitară, S.C. CEO OLTENIA S.A. a fost sancționată  prin proces verbal de constatare și sancționare a contravențiilor încheiat de ITM Gorj.

Astfel, ITM Gorj a constatat că SOCIETATEA COMPLEXUL  ENERGETIC OLTENIA S.A. a modificat starea de fapt a drumului pe care s-a deplasat mijlocul de transport implicat în eveniment, încălcându-se prevederile art.13 lit. p) din Legea nr. 319/2006 a securității și sănătății în muncă, cu modificărilre și completările ulterioare, fapt pentru care SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. a fost sancționată contravențional cu amendă de 5.000 lei, conform procesului verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 00016887/19.01.2023.”, arată raportul.

Mai multe articole despre:
Complexul Energetic Oltenia CE Oltenia accident