MENIU

Escrocheria codului QR face din ce în ce mai multe victime. Ce a pățit o fată care credea că și-a găsit cumpărător pentru hainele sale

Escrocheria codului QR face din ce în ce mai multe victime

Escrocii au devenit din ce în ce mai sofisticati în metodele lor de îi a păcăli pe cei neavizați, folosind tot felul de tactici și strategii pentru a obține banii și informațiile lor. Recent, o fată de doar 14 ani din Austria a căzut victimă acestei escrocherii, după ce a fost păcălită că și-a găsit cumpărător pentru hainele sale scoase la vânzare pe o platformă de îmbrăcăminte second hand.

Site-urile online specializate de vânzare a hainelor second hand au devenit foarte populare, atât în România, cât și în mai multe state europene. Doar că așa cum se întâmplă și pe site-urile clasice de anunțuri au apărut și foarte mulți escroci.

O tânără de 14 ani din Austria, mai exact din zona din Carinthia, a căzut victimă unei astfel de înșelătorii, relatează publicația Krone.at.  

Adolescenta a vrut să facă bani din vânzarea mai multor articole vestimentare. Astfel ca a început să le pună pe o platformă de vânzare pe internet. Părea să aibă succes - cel puțin așa credea fata: pentru că o presupusă parte interesată de hainele puse la vânzare de ea a contactat-o.
 
Ce se întâmplă în organism atunci când încetați să luați medicamente de slăbit. Schimbările imposibil de trecut cu vederea
 
Escrocul i-a trimis un cod QR, motivând că trebuie scanat pentru ca transferul să poată fi efectuat „mai ușor”.
Dornică să câștige niște bani din hainele care nu îi mai trebuiau, tânăra a scanat codul și a fost, în cele din urmă, redirecționată către ceea ce la prima vedere părea un site bancar de renume.
 
Acolo i se cereau detaliile contului mamei sale pentru a procesa transferul de bani. Spre dezamăgirea ei, însă, a primit mesaje de eroare de fiecare dată de mai multe ori. Nu a bănuit niciodată că ar fi putut fi înșelătorie, ci doar a anunțat escrocul că există o eroare în site. 
 
Debitarea unei sume de bani din conturile mamei a fost observată a doua zi, atunci cât fata a scos rapid hainele puse la vânzare pe platforma online, scrie Stiri Diaspora. Era deja însă prea târziu: mama a observat a doua zi că din conturile ei a fost debitată o sumă din patru cifre. A depus plângere imediat. Acum polițiștii austrieci ar trebui să dea de urma escrocilor online, ceea ce de multe ori e o misiune foarte greu de îndeplinit. 
Cine este noul judecător care va prelua dosarul lui Vlad Pascu. Magistrratul va prezida începând de mâine, 23 mai
Mai multe articole despre:
codul qr escrocherie haine haine second hand vintage