MENIU

Cine este noul judecător care va prelua dosarul lui Vlad Pascu. Magistratul va prezida începând de mâine, 23 mai

Cine este noul judecător care va prelua dosarul lui Vlad Pascu

După ce judecătoarea care și-a bătut joc de familiile victimelor lui Vlad Pascu a fost recuzată și transferată de la Mangalia la Constanța, autoritățile au anunțat numele noului judecător desemnat pentru a se ocupa de cazul care a stârnit reacții vicerale în societatea românească.

Claudia Carmen Berevoescu, președinta Judecătoriei Mangalia, este persoana care va avea în mâini decizia crucială privind soarta acestui dosar.

Magistratul va trebui să decidă dacă dosarul va fi reluat de la zero sau nu. 

Carmen Bereovescu are gradul profesional de magistrat de Curte de Apel și ocupă funcția de președinte al Judecătoriei Mangalia. Ea va prezida mâine, 23 mai, în cazul dosarului 2 Mai, înlocuind-o pe Ancuța Popoviciu, care a fost transferată la Judecătoria Constanța începând cu data de 1 iunie, conform solicitării sale.

Judecătoarea Ancuța Popoviciu, care s-a ocupat de procesul lui Vlad Pascu, se va transfera la o altă instanță, de la 1 iunie. Controversatul magistrat a stârnit un val de furie după ce, la una dintre ședințe, a întrebat dacă unul dintre tinerii omorâți de șoferul drogat este în sala, iar la ultima confruntare cu presa pur și simplu nu a vrut să scoată niciun cuvânt.

Decizia de recuzare a fost publicată pe portalul instanțelor, după ce, anterior, mai multe solicitări în acest sens, venite din partea familiilor victimelor au fost respinse. Recuzarea a fost anunțată după ce, tot în cursul zilei de marți, secția pentru judecători a CSM i-a aprobat transferul magistratului la Judecătoria Constanța, de la 1 iunie 2024, potrivit Realitatea Plus.

Franța intervine în scandalul recunoașterii statului Palestina: „Nu este momentul potrivit”