MENIU

Marea Britanie îşi comemoreză morţii. Au trecut 10 ani de la atacul terorist din Londra

Marea Britanie organizează astăzi ceremonii pentru comemorarea a zece ani de la atacurile teroriste din Londra de la 7 iulie 2005.  Atunci şi-au pierdut viaţa 52 de persoane, între care şi o româncă, şi au fost rănite alte 700 de persoane, relatează BBC News Online.

O slujbă religioasă va avea loc la Catedrala St. Paul's, la care vor participa membri ai familiilor celor care au murit în atacurile ce au vizat trei trenuri de metrou şi un autobuz, dar şi unii dintre cei răniţi în atentate. Numele celor 52 de victime vor fi citite în cadrul ceremoniei, care începe la ora 11.00 (13.00, ora României).

Un moment de reculegere va fi ţinut în timpul ceremoniei şi în reţeaua de transport în comun londoneză la ora locală 11.30 (13.30, ora României), când metrourile şi autobuzele se vor opri, dacă pot face acest lucru în siguranţă.

După momentul de reculegere, la Catderala St. Paul's vor fi aruncate petale de flori şi patru lumânări vor fi aprinse, câte una pentru fiecare loc vizat de atentate.

Momentul solemn va fi respectat şi la turneul de tenis de la Wimbledon, unde partidele vor începe la 11.45 (13.45, ora României), în loc de 11.00 (13.00, ora României).

O ceremonie va avea loc şi la Memorialul 7 iulie din Hyde Park, la care va participa şi prinţul William.

Atentatele, comise de patru kamikaze care aveau legături cu al-Qaida şi purtau rucsacuri cu explozibili, au fost cele mai grave de pe teritoriul britanic.

Mai multe articole despre:
null