MENIU

Locuri de muncă în străinătate. CE CAUTĂ firmele care angajează români

Joburi pentru români în Anglia, Germania sau Italia

Angajatorii din străinătate caută muncitori şi specialişti români: cele mai multe locuri de muncă VACANTE sunt în Anglia - 19.000 joburi, Germania - 5.000 şi Italia - 2.200, potrivit statisticilor Tjobs.

Circa 80% dintre angajatorii straini prefera persoane care cunosc o limba straina cel putin la nivel conversational, 60% cer experienta pe domeniul in care se face angajarea, iar 50% sunt preocupati ca noul angajat sa se adapteze la traditiile si obiceiurile din tara in care urmeaza sa lucreze, scrie Incont.ro.

Totodata, mai mult de o treime dintre angajatori cer candidatilor o diploma de specializare in domeniul in care urmeaza sa lucreze, 30% solicita cazier judiciar curat si 20% solicita recomandari de la un fost angajator.

Dintr-un total de peste 30.000 de aplicatii pentru joburi in strainatate, in luna august, pe platforma de recrutare online Tjobs, aproximativ 11.000 au fost pentru joburi in Marea Britanie. Germania se regaseste pe locul al doilea, cu 4.800 de aplicatii, dupa care urmeaza Franta, cu 2.800.