MENIU

Limba trebuie curăţată în fiecare dimineaţă. Trei metode eficiente

Limba trebuie curăţată în fiecare dimineaţă. Trei metode eficiente

În fiecare dimineaţă, ne spălăm mâinile, faţa, dinţii, dar câţi dintre noi acordăm atenţie limbii? Şi acest organ trebuie curăţat zilnic, mai ales atunci când avem de-a face cu o "limbă încărcată", adică atunci când aceasta este acoperită de o peliculă albicioasă sau gălbuie, semn că în organism există o suferinţă.

Prin eliminarea depunerilor de pe limbă, veţi obţine: dispariţia mirosului neplăcut al gurii (halena), îmbunătăţirea gustului şi mai multă energie. Limba trebuie curăţată dimineaţă, pe stomacul gol, dar se poate face, în plus, şi seara, după spălatul pe dinţi. Iată cum puteţi curăţa limba:

1. Cu o linguriţă
Este cea mai simplă şi cea mai la îndemână metodă. Pentru aceasta este nevoie de o linguriţă care trebuie păstrată în baie, lângă periuţa de dinţi. În fiecare dimineaţă, se va curăţa foarte bine limba, de la bază către vârf. După fiecare mişcare, se clăteşte linguriţa şi apoi procedeul se reia. Se realizează această operaţie până observăm că pe linguriţă nu mai rămân impurităţi, potrivit bzi.ro.

Atenţie! În timp ce apăsaţi cu linguriţa pe limbă, este posibil să apară un reflex vomitiv. Încercaţi să încordaţi un pic muşchii limbii.

2. Cu mălai
Se ia o lingură cu mălai, care se mestecă bine şi se plimbă prin gură timp de 7-10 minute. După aceea, se scuipă mălaiul si se curăţa limba foarte bine, cu linguriţa, ca la procedeul anterior. La final se clăteşte şi se face gargară de mai multe ori cu apă sărată (o linguriţă cu sare la o cană cu apă).

3. Cu ulei
Se ia o lingura de ulei de măsline/cocos/susan/ floarea soarelui şi se plimbă dintr-o parte în alta a cavităţii orale şi printre dinţi, timp de 15-20 minute, stând într-un fotoliu.

Atenţie! Uleiul rezultat de la curăţarea limbii este foarte toxic. Nu trebuie să se înghită nici o picătură. De aceea, statul în fotoliu sau pe un scaun cu spătar evită acest lucru.

Mai multe articole despre:
limbă curatat