MENIU

"Licitație la minut", Andrei Dracea, legături bănoase cu Serviciile. Ungureanu: Relațiile cu Serviciile aduc contracte 

"Licitație la minut", Andrei Dracea, legături bănoase cu Serviciile. Ungureanu: Relațiile cu Serviciile aduc contracte

Un nou episod din seria dezvăluirilor despre băieții deștepți din Sănătate. Și-au făcut cărări spre îmbogățire pavate cu pile în minister și relații cu servicii secrete. Da, ați auzit bine, rampa de lansare a fost conexiunea cu serviciile, la fel și modul prin care câștigau contracte. Nu o spunem numai noi, ci și Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu. Deputatul susține că nu de puține ori l-a văzut pe omul de afaceri supranumit "licitație la minut" Andrei Dracea călcând pragul fostului ministru al Sănătății Victor Costache. Andrei Dracea nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, în ciuda solicitărilor repetate ale reporterilor Realitatea Plus. 

Contractele la suprapreț au fost practic semnătura lui Mihai Dracea. Neregulile au ieșit la iveală în urma investigațiilor Realitatea Plus, la fel și modul în care și-a consolidat afacerile din banii publici ai sistemului sanitar. Competitor unic și cu prețuri piperate, Andrei Dracea și-a pus la loc de cinste echipamentele la suprapreț în mai multe unități medicale.

"În cazul domnului Dracea, el a avut intrări în Ministerul Sănătății inclusiv în timpul mandatuluiu domnului Costache și intrarea lui are un nume: Georgeta Bumbac, fost secretar general. Acest domn Dracea intra prin Mihaela Constantin, șefa de cabinet a domnului Costache, la el în cabinet, l-am întrebat pe ministru cu ce treabă și a zis că o să se uite în agendă, spunând că acesta s-ar fi prezentat ca reprezentantul unor interese americane și că este mason și că vine cu spate greu", spune Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate.

Legăturile bolnăvicioase nu se opresc aici. Ele sunt înnodate și întreținute cu ajutorul Serviciilor, mai spune Emanuel Ungureanu.

"Relațiile cu serviciile secrete întotdeauna se concretizează în contracte. Nu e singurul om de afaceri care intră în ministere cu sprijinul unor oameni apropiați de structurile secrete. Vă pot da un exemplu, întrebați-vă unde lucrează fostul apropiat al lui Coldea, Simion Cecan, fostul șef SRI Cluj", a mai spus Ungureanu.

"Afacerile cu fonduri europene, firmele apropiate de acesta și de alți oameni care sunt aproape de serviciile secrete au avut acces la bani de care nu a putut sa beneficieze în plină epidemie Covid Canada", a mai spus Ungureanu.

Ajutat de servicii, Andrei Dracea și-ar fi asigurat multe exclusivități pe piața românească.

"Aceste forme de furt suveică sunt clar un patent: v-am dat doar trei zone: Spitalul Județean din Cluj, Institutul de transplant din Cluj ani de zile a fost căpușat în felul ăsta, Spitalul Sf. Ioan din București", a mai spus Ungureanu.

Despre legăturile lui Dracea la spitalul Sf Ioan a arătat și un material Realitatea TV. Cheia succesului financiar al lui Dracea la acea instituție era Bogdan Florin Geavlete, directorul medical al instituției. Medicul Geavlete are studii de Securitate comunitară şi terorism, potrivit CV-ului public.

Contactat de Realitatea PLUS, omul de afaceri Andrei Mihai Dracea nu a oferit încă un punct de vedere în legătură cu aceste noi dezvăluiri. 

VEZI care sunt relațiile bolnave dintre afaceriști controversați și șefii din spitale și cum sunt înnodate cu ajutorul unor ofițeri superiori din serviciile secrete în seria de anchete Realitatea PLUS:

"Spovedania lui Rizea", acuzații grave la vârful SRI: Cât de implicate sunt Serviciile în vânzarea statului român 

Achiziții dubioase, în Sănătate: contracte cu statul, date în 60 de SECUNDE!

Cine sunt „băieții deștepți” din Sănătate și „licitația la minut”. Cum s-a îmbogățit un absolvent la Moscova

Tentaculele "băieților deștepți" din Sănătate. Rețeta licitațiilor dubioase din spitale

Generalii din spatele "băieților deștepți" din Sănătate. Cum s-a îmbolnăvit sistemul medical

Controversatul afacerist "licitație la minut", prima reacție în scandalul achizițiilor dubioase din Sănătate

Acoperiții care s-au învelit cu banii statului. Cine conduce SRL-urile Serviciilor. Autoritățile au încept să verifice licitațiile la minut din Sănătate

Cine sunt protejații greilor din Servicii. Probleme pentru afaceristul "Licitație la minut"

Izolete cumpărate la suprapreț, sub lupa DNA. Achiziții publice de 140 milioane de euro, în pandemie

Andrei Dracea, escrocherie cu celule stem: sute de familii de români, înșelate de afaceristul "licitație la minut"

Noi dezvăluiri despre băieții deștepți din Sănătate: anchetă despre roboți medicinali la suprapreț

Mai multe articole despre:
Andrei Mihai Dracea Vavian Trading