MENIU

,,LEGILE PUTERII". Când se susțin probele celei de-a doua sesiuni a Evaluării Naționale

scoala

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a anunțat, joi. în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, în ce date se vor susține probele în cea de-a doua sesiune a Evaluării Naționale, destinată exclusiv copiilor cu probleme medicale.

Prima proba va fi pe 29 iunie, la limba și literatura română, urmată pe 30 iunie de proba la matematică și, pe 1 iulie, cea la limba maternă. 

Monica Anisie a făcut precizarea că această sesiune suplimentară este destinată exclusiv copiilor cu probleme medicale, generate sau nu de COVID, sau cu orice alte probleme care pot fi dovedite. 

Ministrul Educației a explicat și de ce s-a ales varianta ca examenele naționale să fie susținute fizic. ,,Sunt foarte mulți copii care-și doresc să participe fizic, tocmai pentru că au muncit, au învățat, s-au pregătit an la rând, sunt 3-4 ani de muncă pentru Evaluarea Națională sau Bacalaureat. Iar pentru cei care au venit în spațiul public cu varianta că n-au avut timp să se pregătească, este important să se știe că programa pentru examene a fost redusă până la finalul primului semestru, adică fără ceea ce ar fi urmat să se predeea în semestrul al doilea,"a precizat Anisie.

Mai multe articole despre:
evaluare nationala bacalaureat online