MENIU

Legea vaccinării, amânată. Ministrul Sănătăţii, lăudat de premier

Primul vaccin contra HEPATITEI C a oferit rezultate PROMIŢĂTOARE

Legea vaccinării a fost amânată în şedinţa de Guvern de astăzi, însă premierul Mihai Tudose l-a felicitat pe ministrul Sănătăţii. 

Legea Vaccinarii nu a fost adoptată în şedinţa de Guvern, însă premierul Mihai Tudose l-a felicitat pe ministrul Sănătăţii pentru care a avut numai cuvinte de laudă. 

Tudose a mulţumit presei pentru mediatizarea pozitivă a vaccinării şi l-a felicitat pe Florian Bodog, precizând că rata vaccinării a crescut de patru ori. 

"În ultimele două săptămâni, rata de vaccinare a crescut de aproape patru ori. Vom avea cifre absolute la începutul săptămânii viitoare", a declarat Bodog la începutul ședinței de Guvern.

La rândul său, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Bodog să continue să aplice măsurile de sancționare a "celor care nu au înțeles ce trebuie să facă în domeniu".

"Vreau să aduc un mesaj de mulțumiri, mulțumiri din suflet în numele Guvernului și al meu, pentru campania extraordinară dusă de presă în sprijinul campaniei de vaccinări, și nu numai presei, ci și celor foarte activi pe media electronică, în spațiul virtual. Rezultatele campaniei (...) sunt cuantificabile (...) și, după părerea mea, sunt spectaculoase pentru o săptămână, cu toate că, domnule ministru, am să vă rog să continuați cu măsurile și de sancționare a celor care încă n-au înțeles ce trebuie să facă în domeniu", i-a transmis Tudose lui Bodog.

Acum câteva zile, Ministrul Sănătăţii declara că a propus schimbarea din funcție a directorilor executivi și a celor care ocupă funcția de directori executivi adjuncți ai Direcțiilor de Sănătate Publică din județele Caraș-Severin, Hunedoara, Neamț, Prahova și Ilfov, în urma analizei privind implementarea campaniei naționale de vaccinare.

"Am convocat toți cei cinci directori de Direcții de Sănătate Publică, care au fost în discuție în ceea ce privește acoperirea foarte slabă de vaccinare (...) De asemenea, unul dintre secretarii de stat va urmări în fiecare zi modul în care se desfășoară vaccinarea, iar, acolo unde va fi nevoie, voi interveni și eu. Voi participa personal la acele grupuri de lucru care trebuie făcute între autoritățile locale și medicii de familie și Direcțiile de Sănătate Publică, pentru a organiza vaccinarea în colectivitățile care nu sunt înscrise la medicii de familie", a mai afirmat Bodog.

Reamintim că proiectul Legii vaccinării prevede că, în cazul vaccinărilor obligatorii, consimțământul pentru imunizare se prezumă ca fiind dat, iar excepție fac doar situațiile în care părinții sau persoana responsabilă refuză în scris la medicul de familie vaccinarea copilului minor.

Mai multe articole despre:
vaccin legea vaccinării