MENIU

Laura Georgescu: Nu demisionez, imi duc mandatul pana la capat!

<p>Șefa CNA, Laura Georgescu</p>

Laura Georgescu, sefa CNA, a declarat intr-o interventie telefonica la REALITATEA TV referitor la perchezitiile care au loc la CNA ca este dreptul DNA sa ridice documente pentru a vedea cum functioneaza Consiliul National al Audiovizualului.

"Este dreptul oricarui organ judiciar sa ridice documente, pentru a intelege cum functioneaza aceasta institutie.
Eu nu am cunostinte despre perchezitii, am in institutie reprezentanti DNA. Orice membru si orice angajat din directia monitorizare are dreptul sa se autosesizeze.", a spus Laura Georgescu.

Intrebata care este legatura cu GIGA TV, Laura Georgescu a spus ca:
"In luna iulie cand am fost chemati toti cei 11 membri la audieri a DNA am avut surpriza sa gasim subiectul Giga TV din septembrie 2013. Fosti angajati ai postului au sesizat ca nu si-a primit salariile si ca erau reluari. In baza reclamatiilor s-au facut controale la televiune si s-a hotarat in sedinta publica ridicarea licentei. Administratorul nou a facut contestatii si a cerut o rediscutare. S-a rediscutat in sedinta publica si un numar de 6 membri au redat licenta. In sept 2014, adminitratorul postului a spus ca nu intelege sa opreze o televizune si ne-a inapoiat licenta. In octombrie 2014 in prezenta a minim 8 mebri s-a retras din nou licenta Giga TV, la 30 de minute dupa,  administratorul de la Piatra Neamt ne-a scris ca am inteles gresit ca ne-a cerut sa-i retragem licenta.
Eu sunt anchetata pentru abuz in serviciu. Am avut 5 plangeri de abuz in serviciu in 2013, inclusiv de la postul dvs.
Cred ca este timpul sa aflam ca exista oameni numiti in fruntea instutiilor publice care nu au nicio probelema sa-si faca datoria si sa aplice legea.
Nu demisionez, imi duc mandatul pana la capat!".

PERCHEZIȚII DNA, în biroul ȘEFEI CNA, LAURA GEORGESCU!


Laura Georgescu. Acesta este acuzată că a instigat la întocmirea unor sesizări cu date de identitate nereale. Pe baza acestor sesizări, mai multe posturi de televiziune au fost amendate, potrivit procurorilor. 

DNA face percheziții în biroul șefei CNA, după ce noi acuzații au fost formulate pe numele Laurei Georgescu. Aceasta este acuzată că fabrica sesizări false pentru posturile tv ostile. Procurorii DNA mai instrumentează un dosar în care sunt implicați membri CNA, privind prelungirea licenței postului GIGA TV, în care sunt cercetați Gheorghe Ștefan și Viorel Hrebenciuc. Totodată, și Narcisa Iorga, fost membru al CNA, este urmărită penal în dosarul intervenţiilor pentru licenţa postului Giga TV, după ce, potrivit anchetatorilor, l-ar fi îndrumat pe edilul Gheorghe Ştefan să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul din Consiliu.

În acest dosar, Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru că, susţin anchetatorii, s-a implicat spre a determina funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV - controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a precizat că Hrebenciuc este urmărit penal pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid, scrie Mediafax.

Procurorii anticorupţie susţin că Viorel Hrebenciuc - deputat şi membru al Comitetului Executiv Naţional al PSD -,  la cererea unei persoane care, direct sau indirect, prin intermediul membrilor familiei sale sau al apropiaţilor, controlează o societate comercială deţinătoare a unui post TV, s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul CNA ca instituţia să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv.  

"În realizarea acestor demersuri, suspectul Hrebenciuc Viorel s-a folosit de influenţa şi autoritatea pe care le deţine în calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte", arată DNA.

Procurorii precizează că postului TV în favoarea căruia ar fi intervenit Hrebenciuc i-a fost retrasă licenţa la 17 septembrie 2013, după ce a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 96 de ore pentru orice motive imputabile titularului.

În şedinţa CNA din data respectivă i-a fost retrasă licenţa postului Giga TV, controlat de Gheorghe Ştefan, decizia fiind luată cu şapte voturi "pentru" (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat,  Christian Mititelu, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu) şi patru "împotrivă" ( Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea şi Radu Călin Cristea) din 11 membri prezenţi. 

După două săptămâni, respectiv la 1 octombrie 2013, CNA a revenit asupra deciziei, cu şase voturi în favoarea postului Giga TV (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Viorel Vasile Buda şi Răsvan Popescu) şi patru împotriva acestuia (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat şi Radu Călin Cristea), din 10 membri prezenţi.

Laura Georgescu, sefa CNA, a declarat intr-o interventie telefonica la REALITATEA TV referitor la perchezitiile care au loc la CNA ca este dreptul DNA sa ridice documente pentru a vedea cum functioneaza Consiliul National al Audiovizualului.

 
Mai multe articole despre:
CNA şefă Laura Georgescu