MENIU

Judecătorul Mirela Popescu este noul şef al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Judecătorul Mirela Popescu este noul şef al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Judecătorul Mirela Sorina Popescu este noul şef al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce mandatul magistratului Corina Jîjîie a expirat, ea fiind aleasă cu unanimitate de voturi, joi, de membrii Secţiei de judecători a CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va trimite preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a magistratului Mirela Popescu la conducerea Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, urmând ca şeful statului să semneze decretul de numire în funcţie.

Judecătorul Mirela Popescu a susţinut, joi, interviul pentru funcţia de preşedinte al Secţiei penale a ICCJ. În cadrul prezentării proiectului de management al secţiei, magistratul a subliniat că hotărârile judecătoreşti ar trebui să fie motivate în termenele prevăzute de Codul de procedură penală, astfel încât momentul publicării lor să fie cât mai apropiat de cel al pronunţării.

Întrebată ce va face dacă se va întârzia redactarea hotărârilor judecătoreşti, Mirela Popescu a spus: "Ideal este ca hotărârea judecătorească să fie redactată în termenul prevăzut de Codul de procedură penală. Dacă ar fi o hotărâre neredactată de două luni, aş vedea care sunt cauzele care au dus la întârzierea redactării hotărârii judecătoreşti, aş avea o discuţie cu magistratul asistent sau cu grefierul, aş verifica volumul de activitate al magistratului asistent, dacă a fost bolnav, dacă este o situaţie de un caz izolat trebuie privite lucrurile într-un anumit mod. Dacă se repetă, voi avea grijă la evaluare".

Citeşte mai mult pe mediafax.ro

Mai multe articole despre:
CSM judecător Mirela Popescu secţia penală