MENIU

Vești bune din economie: Investițiile au crescut, după 2 ani de declin. Statul rămâne zgârcit

<p>Investiții</p>

Investitiile nete realizate in economia romaneasca au crescut in 2015 cu 8,4%, comparativ cu anul anterior, pana la 71,3 miliarde de lei (circa 16 miliarde de euro), dupa doi ani la rand de scadere, potrivit datelor publicate, marti, de Institutul National de Statistica (INS).

Datele anterioare au arătat că investițiile realizate la nivelul economiei românești au scăzut cu 9,3% în 2013 și cu 3,1% în 2014, după o creștere cu 12% în 2012.

Cele mai mute ionvestiții s-au realizat pentru construcții noi, cu o valoare totală de 31,7 miliarde de lei în 2015, scrie wall-street.ro. Utilajele și mijloacele de transport au atras și ele investiții de 29,8 miliarde de lei, în urcare cu 10,8%, comparativ cu 2014.

Restul investițiilor s-au realizat pentru lucrări geologice și de foraj, dar și în agricultura, pentru cumpărarea de animale de muncă, de producție și reproducție și pentru plantații de vită de vie, pomi, împăduriri.

Dacă investițiile private cresc, statul rămâne zgârcit cu banii pompați în economie. Investițiile publice au scăzut progresiv de-a lungul ultimilor 3 ani.

Mai multe articole despre:
investitori investiţii