MENIU

Incident grav la metrou: Un bărbat a murit pe șine, în stația Basarab - Tulburător care e cauza tragediei, nu a fost sinucidere

Incident grav la metrou: Un bărbat a murit pe șine, în stația Basarab - Tulburător care e cauza tragediei, nu a fost sinucidere

Incident grav la metrou în a doua zi de Crăciun. Un bărbat a murit după ce a căzut pe șine și a fost prins sub tren. Metrorex a anunțat că echipe medicale SMURD au intervenit la stația Basarab, dar resuscitarea nu l-a readus la viață. Circulația trenurilor de metrou, oprită din cauza accidentului, a fost reluată în jurul orei 18:13, pe Magistrala 4.

Metrorex a anunțat că metrourile circulă normal pe Magistrala 4, luni seară, de la ora 18:13, la trei ore după accidentul mortal petrecut în a doua zi de Crăciun.

Este vorba de un agent de pază care a ajuns sub roțile unei garnituri în stația Basarab și i-au fost amputate picioarele. Circulația a fost oprită, iar autoritățile nu au exclus inițial varianta unei tentative de sinucidere, potrivit Realitatea PLUS.

Circulația metrourilor la fața locului a fost oprită. Trenul este în continuare în stație pentru a aștepta specialiștii de la Institutul de Medicină Legală. 

Agentul de pază, în vârstă de 64 de ani, ar fi venit la serviciu în stare avansată de ebrietate. El era împreună cu un coleg, care a fugit după accident.

Acesta ar fi leșinat pe peron, ulterior ar fi căzut în fața trenului exact în momentul în care a intrat în stație. 

La fața locului au ajuns atât echipele medicale SMURD, cât și Salvatarii Metrou pentru a acorda primul ajutor. Echipele de resucitare SMURD chemate la intervenție au incercat să-i salveze viața, dar totul a fost în zadar, medicii declarând decesul acestuia, la ora 16.49.

Potrivit surselor Club Feroviar, ar fi vorba de un angajat al firmei care asigură paza la Metrorex. Acesta a avut leziuni incompatibile cu viața (i-au fost retezate ambele picioare) și se așteaptă Decesul a fost declarat la ora 16.49. 

Metrorex a informat anterior că, luni, 26.12.2022, începând cu ora 15:20, circulația trenurilor de metrou a fost reorganizată, pe Magistrala 1 de metrou. Astfel că după incident se circulă pe un singur fir între Gara de Nord și 1 Mai. 

Reorganizarea circulației s-a făcut ca urmarea a faptului că o persoană a căzut în calea de rulare în stația Basarab și a fost rănită. Momentan, nu se cunosc cauzele producerii incidentului, este o posibilă tentativă de suicid, a anunțat innițial Metrorex.

Urmează ca organele de cercetare să stabilească condițiile în care s-a produs evenimentul.

Mai multe articole despre:
incident metrou accident metrou metrorex