MENIU

Încep lucrările la "Disneyland-ul" cu basme românești. UNDE VA FI amplasat

Roller coaster ca "balaurul cu şapte capete"

Parcul Tei din Capitală va fi transformat în totalitate. Primăria Sectorului 2 va dezvolta în zonă un proiect cu fonduri europene care să-i ducă pe bucureşteni într-o lume de poveste, din care nu vor lipsi personajele fantastice ale basmelor românești.

Noile amenajări propuse într-unul din cele mai vechi parcuri ale Bucureştiului includ printre altele un roller coaster, o casă a groazei cu trenuleţ interior, plus carusel, lanţuri, o roată mică şi o roată mare care să ofere o privelişte de ansamblu asupra lumii de basm din parcul Tei-Plumbuita, potrivit b365.ro.

"Lucrările sunt programate să înceapă la jumătatea acestui an şi urmează să fie finalizate, conform contractului de finanţare, în semestrul I din 2015. Întregul parc va fi conceput ca o aventură în lumea poveştilor şi, în funcţie de traseul întreprins, de zona aleasă, aventura şi personajele întâlnite vor fi diferite", a explicat pentru primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Astfel, bucureştenii care vor vizita parcul Tei-Plumbuita vor avea parte de o experienţă de poveste. Aici, administraţia locală vrea să amenajeze un nou concept de parc de agrement care va purta vizitatorii într-o lume de basm din care nu vor lipsi personajele de poveste românești, precum Verde Împărat, Ileana Cosânzeana şi Făt-Frumos.

Roller coaster ca "balaurul cu şapte capete"

Vedetele noului parc Tei-Plumbuita vor fi un roller coaster, denumit "balaurul cu şapte capete", de unde bucureştenii vor avea ocazia să experimenteze senzaţii tari de la o înălţime de până la 15 metri, pentru cei mici urmând să fie pregătită o Casă a groazei din "tărâmul celălalt" pe o suprafaţă de 460 metri pătraţi, cu trenuleţ interior şi alte şase vehicule care să amintească de locomotiva cu două vagoane, supranumită o "minune a tehnicii mondiale", şi care oferea o privelişte superbă de pe malul lacului Tei între anii 1950-1970, astăzi linia de tramvai care leagă Tei-ul de Pipera. Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
disneyland Lacul Tei