MENIU

IKEA recheamă un produs în magazine. Este periculos pentru copii

Retailerul IKEA le solicită clienţilor care au cumpărat bariere de siguranţă Patrull să înceteze imediat să le mai folosească şi să le aducă înapoi la magazinul din Băneasa unde vor primi înapoi suma integrală pe care au plătit-o pentru produs, chiar dacă nu mai au bonul de cumpărături, transmite compania.

În România au fost vândute circa 10.000 de produse care fac obiectul rechemării. 

Retailerul suedez de mobilier şi decoraţiuni IKEA recheamă produsele menţionate după ce a primit sesizări în legătură cu barierele Patrull care se pot deschide pe neaşteptate şi pot permite căderea copiilor pe scări, transmite News.ro.

„Deşi au trecut testele pentru standardele în vigoare, în urma unei investigaţii realizate de un laborator extern, s-a observat că sistemul de închidere al barierelor de siguranţă nu funcţionează întotdeauna corect şi poate fi riscant pentru copiii mici”, a precizat compania. 

IKEA a realizat o investigaţie care a arătat că, odată ce bariera a fost deschisă, există situaţii în care mecanismul de fixare nu revine la poziţia corectă de închidere.

În acest fel, produsul nu-şi mai îndeplineşte rolul de protecţie şi poate permite tocmai producerea incidentelor pe care ar trebui să le prevină, au constatat reprezentanţii companiei.