MENIU

Și-a abandonat fiica bolnavă în maternitate. După 25 de ani, a deschis televizorul și a amuțit

Jessica Tatiana Long, este o tânără sportivă în vârstă de 25 de ani care, în ciuda problemelor de sănătate, deține 13 recorduri mondiale. Între medalii, 12 sunt de aur.

Jessica s-a născut în 1992, în orașul siberian Brațk, dar mama ei a abandonat-o în maternitate pentru că fetița s-a născut cu hemimelie fibulară, o boală care urma să ducă la amputarea ambelor picioare, relatează publicația Unica.

Când a rămas însărcinată cu ea, mama Jessicăi avea 16 ani, plecase singură la 15 ani în Siberia, avea o mamă alcoolică şi un tată vitreg, foarte săraci. Tatăl Jessicăi era cu un an mai mare şi erau necăsătoriţi.

La vârsta de un an şi o lună, Tatiana Kirillova a fost adoptată de familia Long, din SUA. A primit numele de familie al noilor părinţi şi a crescut într-o suburbie a oraşului Baltimore, din statul american Maryland.

După cinci luni, când fetița avea doar un an și șase luni, medicii i-au amputat ambele picioare. Părinții i-au pus proteze și au învățat-o să meargă cu ele. De mică, Jessica a făcut multe sporturi, între care gimnastică, dansuri, patinaj, ciclism, trambulină şi alpinism. La înot a excelat. În 2004, când avea 12 ani, a devenit cea mai tânără membră a lotului american care a participat la Jocurile Paralimpice de la Atena. Dar povestea ei de succes abia acum începe!