MENIU

Premierul înclină să NU plafoneze indemnizația pentru mame. "E o furtună într-un pahar cu apă"

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, că înclină spre varianta ca indemnizaţiile de creştere a copilului să nu fie plafonate la 10.000 de lei, însă nu s-a luat o decizie în acest sens.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, că înclină spre varianta ca indemnizaţiile de creştere a copilului să nu fie plafonate la 10.000 de lei, însă decizia finală va fi luată după analiza de impact a acestei măsuri.

"Iarăşi este o furtună într-un pahar cu apă. 97% dintre indemnizaţii sunt sub 5.000 de lei. Vorbim de 3%, care sunt peste 5.000 de lei. În acel plan de convergenţă nu se vorbeste de o hotărâre pe care am luat-o deja, ci că există această posibilitate să plafonăm indemnizaţiile nu la 5.000 de lei, ci la 10.000 de lei", a spus Sorin Grindeanu într-o emisiune TV.

Grindeanu a precizat că nicio măsură în această direcţie nu va fi luată fără o analiză de impact prealabilă, adăugând că înclină spre varianta să nu se recurgă la plafonare. Analiza de impact va fi făcută de Ministerul Muncii şi Ministerul de Finanţe.

"Nu cred că sunt atât de multe indemnizaţii peste 10.000 de lei şi care respectă legea, sunt sub 1%. Nu cred că este un impact foarte mare asupra bugetului, dar nici foarte mic (...) Există o analiză pe care şi Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor trebuie să o prezinte în perioada următoare. Eu înclin să nu facem această plafonare. Opţiunea mea să văd acea analiză să vedem sumele şi despre ce este vorba", a spus Grindeanu la Antena3.

Mai multe articole despre:
indemnizaţia de creştere a copilului