MENIU

Guşă, despre acţiunile DNA: România se află într-o fază de deconstrucţie

Guşă, despre acţiunile DNA: România se află într-o fază de deconstrucţie

În spatele acţiunilor DNA din ultima perioadă se află o mare "cangrenă", România aflându-se, actualmente, într-o fază de deconstrucţie, spune consultantul politic Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

"Dacă noi suntem lucizi, şi trebuie să fim lucizi, hai să ne uităm la România ca la un pacient. România este un pacient care actualmente e în comă, din nereficire, este ventilat, are semne vitale, putem presupune că nu e afectat creierul şi că organele vitale, din momentul în care s-ar putea trezi, ar putea să funcţioneze din nou la o anumită capacitate. Aşa este România astăzi", a declarat Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

"În spatele acţiunilor DNA-ului este o mare cangrenă. Nu spun că ea nu există şi în alte state. România e un caz special. E mesagerul SUA la graniţa postsovietică. Singurul, total fidel, 100%. Şi atunci, cu acest statut de mesager al Statelor Unite, nu foarte sprijinit de Statele Unite, trebuie să fie supus unui tratament special. Tratamentul se referă la această curăţare a punţii portavionului, după cum spunea Rareş Bogdan, la această purjare pe care eu o sugeram, dar care nu e deloc constructivă. Noi suntem, actualmente, într-o deconstrucţie. Dacă cetăţenii României îşi închipuie că suntem într-o perioadă de construcţie se înşală. Suntem într-o perioadă de deconstrucţie şi trebuie să fie conştienţi că lupta aticorupţie nu aduce prosperitate, ea are darul de a curăţa sistemul, dar are darul de a-i face, în acelaşi timp, să trăiască mai prost. Această creştere economică este una statistică, ea nu se observă la nivelul masei salariale. Asta e o glumă. S-ar putea observa la nivelul masei salariale din momentul în care sistemul politic ar reîncepe să funcţioneze. Astăzi, el este colapsat. Şi, reîncepând să funcţioneze, ar începe să producă. Numai că asta ar fi urmare a unui plan. Deocamdată, România nu funţionează ca urmare a unui asemenea plan de construcţie, ci a unui plan de deconstrucţie, lăudabil - am lăudat tot timpul binomul DNA-SRI, cu personajele care populează vârful acestui binom, că încearcă să facă curăţenie. Curăţenia e grea, dar cetăţenii României trebuie să înţeleagă că e necesară, dar trebuie să înţeleagă, în acelaşi timp, că nu va aduce prosperitate. Să sperăm că va aduce măcar corectitudine şi expertiză la vârful statului român", a declarat Cozmin Guşă.