MENIU

Grecia înăsprește restricțiile împotriva COVID-19. Ce trebuie să știe românii care placă în vacanță

Grecia

Românii care vor să-și petreacă vacanța în Grecia trebuie să știe că situația din această țară se schimbă de la o zi la alta, pe fondul creşterii numărului de contaminări cu COVID-19. Astfel, începând de astăzi, pentru călătoriile cu feribotul se aplică noi reguli împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus.

Persoanele care circulă cu acest mijloc de transport vor trebui să prezinte cel puţin un test rapid antigen cu rezultat negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de începerea călătoriei. De asemenea, este valabil şi un test PCR efectuat cel mult cu 72 de ore înaintea îmbarcării ori dovada unei vaccinări complete sau pe cea a recuperării după o infecţie.

Autorităţile sanitare elene au raportat peste 700 de noi cazuri de infecţii în 24 de ore în ultimele zile, în creştere comparativ cu între 200 şi 400 pe zi în săptămâna 29 iunie-4 iulie.

Guvernul grec este preocupat în legătură cu răspândirea variantei Delta a coronavirusului, cunoscută și ca varianta indiană, mult mai contagioasă, care a fost detectată, printre altele, și în Creta.

Vă reamintim că Grecia a ridicat majoritatea restricţiilor împotriva COVID-19 în ultimele săptămâni, încurajată de scăderea numărului de contaminări, relatează Agerpres.