MENIU

Goga, fost director CNADNR: Reparația autostrăzii Sibiu-Orăștie nu va rezista! Am dat banii degeaba

Alin Goga, CNADNR

Alin Goga, fost director al departamentului juridic al CNADNR, și Claudiu Țuțulan, șef de tură la Agenția de încasare Bechet din CNADNR, au făcut dezvăluiri incendiare la emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatea TV. Alin Goga a explicat că reparatia realizată la autostrada Sibiu-Orăștie a fost una care nu a respectat proiectul tehnic și, drept urmare, aceasta nu va rezista, o dovadă fiind apariția fenomenelor de tasare. 

Claudiu Țuțulan a dezvăluit că directorul CNADNR, Cătălin Homor, s-a întâlnit cu primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, "pentru a-și securiza postul, să aibă sprijinul PSD".

 

"DNA încă lucrează, i-a trimis în judecată pe directorul general, directorul economic și ceilalți colegi din CNADNR. S-a furat în continuare. Dacă directorul general, Cătălin Homor, acum o săptămână s-a deplasat la regionala Craiovei, unde s-a întâlnit cu Lia Olguța Vasilescu. El a vrut să-și securizeze postul, să aibă sprijinul PSD. Domnul Humor credea că Lumezeanu va rămâne pe vecie, însă DNA l-a trimis în judecată. Dacă în continuare avem jaf și noi îi ținem și îi promovăm pe acești oameni, atunci e o mare problemă la CNADNR. Vedem rezultatele: facem azi atât, iar mâine se surpă dublu. Vedem rezultatele acum, ce se întâmplă cu Orăștie – Sibiu, Alexandria – Corabia, ce se întâmplă pe Bran. La noi, până nu se întâmplă un al doilea Colectiv nu se iau măsuri. Nu se face nimic, se fură în continuare, lucrări de mântuială și licitații fictive. Ca să fii promovat, trebuie să ai niște dosare penale. Sunt 6 consilieri la CNADNR central, nu știu ce fac oamenii ăia, nu fac nimic și încasează 18.000 de lei salariu", a spus Claudiu Țuțulan.

În completarea acestuia a venit Alin Goga, care a arătat un raport ce datează din luna octombrie anul trecut și care se referă la o lucrare de proiectare-execuție a șase kilometri pentru autostrada Comarnic - Brașov, care nu a fost aprobat nici până în ziua de azi.

"Vorbeam de Comarnic – Brașov. Să vă arăt că are domnul Cătălin Homor un raport la o licitație care este proiectare – execuție șase kilometri sector Predeal-Cristian, raport din 13 octombrie 2015. Deci de un an de zile, pentru șase kilometri, nu s-a luat nicio decizie. Ce vreți să se întâmple când Homor stă cu rapoartele pe masă pentru o licitație de doi lei mai mult de un an de zile? Și îi spune primului ministru că va termina Sibiu-Pitești până în 2021, când noi nu avem nici studiu de fezabilitate terminat și se va termina tocmai la anul. După aceea trebuie licitat proiectul tehnic, care durează încă 18 luni, deci ne ducem spre sfârșitul lui 2018. Plus licitația pentru cele cinci tronsoane. Ajungem în 2019 doar dacă sunt șase luni de zile. Și unde mai faci în doi ani de zile, când niciodată în România nu s-a construit o autostradă peste munți?", a susținut fostul director din CNADNR.

Potrivit acestuia, reparația la autostrada Sibiu-Orăștie, care a costat 7 milioane de euro, nu va rezista, pentru că lucrările s-au făcut în grabă și fără să fie respectat proiectul tehnic.

"De ce s-a prăbușit din nou autostrada Sibiu-Orăștie? Sunt niște fenomene de tasare, pentru că nu s-a respectat proiectul tehnic și s-au grăbit foarte rău, pentru că domnul Cătălin Homor s-a jucat cu termenele. Lucrările s-au făcut în regie proprie cu materiale de 5 ori mai scumpe, iar tronsonul de autostradă pentru 200 de metri de autostradă ne-a costat 7 milioane de euro. Înmulțiți cu 5 și veți vedea că un kilometru în regie proprie al CNADNR ar fi vreo 35 de milioane de euro. Băieții au subcontractat de la alți băieți, deci toată chestiunea este pentru niște băieți. Reparația acelei porțiuni ne-a costat 4,5 milioane de euro pe noi și 2,5 milioane pe italieni, la construcția ei. Această reparație nu va rezista, pentru că deja fenomenele de tasare au apărut. Dacă te grăbești și nu respecți tehnologia, asta se întâmplă. Există și niște trepte de înfrățire a straturilor pe care ei nu le-au făcut. Am dat 4,5 milioane de euro la mișto", a mai spus Goga.

Totodată, fostul director al departamentului juridic al CNADNR, a explicat că România nu este pregătită să facă față iernii, arătând că din 54 de contracte privind intrvenția pe timpul anotimpului rece 24 nu sunt încă semnate.

“Domnul ministru Sorin Bușă declara că este mulțumit că avem contracte de iarnă, că suntem pregătiți. La 1 noiembrie trebuia să avem utilajele în bază. Din 54 de contracte, 24 de contracte nu sunt semnate, nu avem acoperire pentru deszăpezire, nu avem contractul cu sarea. Avem doar 58 de tone. Normal, o să aduă din Ucraina, de unde vor ei, numai să o aducă. Dacă dă mâine zăpada, ce facem? Anul trecut, domnul Costescu spunea că nu vom mai ajunge niciodată să facem contracte prin încredințarea directă. Nu, domnilor, iarăși va fi aceeași situație, pentru că va fi iarăși o urgență, pentru că intenționat au tras de timp băieții. Cine? Sunt aceleași persoane. Dacă vă uitați în conducerea CNADNR, nu s-a schimbat nimic. A venit această căciuliță, care se numește Cătălin Homor, cu domnul Trifan, care a fost implementat de domnul Marcel Boloș, iar în rest sunt aceeași directori de pe vremea lui Narcis Neaga, sunt neschimbați de 10 ani de zile. Este tot domnul Cristi Andrei, domnul Filipescu, domnul Mașală, doamna Ecaterina Munteanu. Sunt aceleași personaje. De 10 ani de zile rămân acolo pe funcție”, a susținut Alin Goga

“Firma Fresia, din Italia, celebra firmă de la care am cumpărat 100 de freze. Acea firmă este în faliment, este o ‘empresa familiar’ care, într-o hală, cumpără motoarele de la MAN, cumpără caroseriile, pe care le ansamblează și le-a dau românilor. Le-au livrat, dar nu conform caietului de sarcini. Adică trebuia să aibă motor de 2.000, dar le-au dat motor de trabant. Au fost luate pe vremea lui Narcis Neaga, dar se laudă Cătălin Homor cu ele. Acum se pregătesc să le facă mentenanța: 1.800 de euro, 180.000 de euro contractul. Iar cuțitele de la freze, în loc să fie de metal, sunt de plastic. S-au mai ciordit, efectiv, 100 de milioane de lei pentru un contract cu o firmă ‘empresa familiar’. Acele freze stau în ploaie, se degradează, pentru că noi nu avem unde să le depozităm”, a continuat acesta. 

Mai multe articole despre:
CNADNR sibiu orăştie Alin Goga Claudiu Țuțulan