MENIU

Un controversat afacerist scapă de aproape 12 ani de închisoare!

Genica Boerica

Genică Boerică scapă de aproape 12 ani de închisoare, a notat "Gazeta de Sud".

Genică Boerică, un controversat om de afaceri craiovean, condamnat definitiv în patru dosare penale, a obținut, la Tribunalul Dolj, contopirea pedepselor în una singură, de zece ani și trei luni de închisoare. După contopirea pedepselor primite în ultimii ani, Boerică scapă de aproape 12 ani de pușcărie, a scris gds.ro.

Genică Boerică a fost condamnat, începând cu noiembrie 2013, în patru dosare penale. 

În noiembrie 2013, Boerică a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare într-un dosar în care a fost acuzat că a accidentat un pieton care traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. Accidentul a avut loc pe 26 mai 2011, la intersecţia dintre Calea Dorobanţi și strada Muzeul Zambaccian din Bucureşti.

În ianuarie 2014, același Genică Boerică a fost condamnat definitiv la zece ani şi trei luni de închisoare într-un dosar privind returnări ilegale de TVA în valoare de peste patru milioane de euro

În aprilie 2014, Boerică era condamnat în lipsă de Curtea de Apel Craiova la şase ani de închisoare într-un alt dosar, unul privind altă serie de restituiri ilegale de TVA.

În noiembrie 2016, Boerică a fost condamnat definitiv, tot în lipsă, într-un dosar în care a fost acuzat de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Anchetatorii au reținut că omul de afaceri a participat la înșelarea mai multor firme de leasing.

Citește aici detalii!

Foto: Gazeta de Sud

Mai multe articole despre:
închisoare Genică Boerică