MENIU

Fructe bogate în fier. De ce trebuie să le consumăm zilnic

<p>Beneficiile consumului de prune. Iată ce boli grave pot preveni</p>

Dacă simţi o stare de oboseală de mai multe zile e posibil să fie şi o carenţă de fier. Acest mineral are rolul de a transporta oxigenul din plămâni în tot corpul. Căpşunile, pepenele galben sau strugurii sunt fructe bogate în fier şi aduc beneficii importante organismului.

Pentru a regla nivelul de fier din organsim e bine să consumaţi fructe şi legume bogate în acest mineral. Sursele vegetale sunt destul de cunoscute: spanacul, cartofii, fasolea, lintea sau diverse soiuri de varză, scrie Adevarul.ro.

Iată care sunt fructele bogate în fier:

Căpşuni

Consumul de căpşuni aduce şi un aport de fibre organismului, care ajută la reducerea nivelului de coletesterol şi trigliceride şi previne bolile de inimă.

Căpşunile au şi un mare conţinut de antioxidanţi, la fel ca broccoli sau varza. Consumul de căpşuni ajută şi la tratarea anemiei, ţine departe astenia şi insomnia, tonifică şi vitaminiează organsimul.

Pepenele galben

Conţine cantităţi însemnate de tiamină (B1) şi niacină (B3), dar şi minerale precum magneziu, fosfor, calciu şi, în mod special, potasiu, motiv pentru care este indicat în regimurile hiposodice. De asemenea, oferă organismului şi porţii considerabile de vitamine, minerale şi fibre.

Un singur fruct, cu o greutate de un kilogram, furnizează aproape 300% din necesarul zilnic de vitamina A al unui adult, vitamină necesară pentru menţinerea în bună stare a sistemului imunitar şi nervos, dar şi a echilibrului endocrin. Fructe bogate în fier. Strugurii, prunele sau piersicile aduc şi un aport de vitamina C.

Strugurii

Un pumn de boabe de struguri roşii sau albi are 104 calorii, 1,4 fibre de fibre, 4,8 miligrame de vitamina C, 288 miligrame de potasiu, 0,54 miligrame de fier şi 3 micrograme de folaţi 1,09 grame de proteine, 0,24 grame de grăsime şi 10 micrograme de vitamina A. Pentru că are un cpnţinut ridicat de polifenol poate reduce riscul apariţiei de boli cardiovasculare prin reducerea presiunii sangvine.

Prunele

Sunt o importantă sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre. Poate combate anemia şi previne reapariţia datorită acţiunii vitaminei C. Aceasta intervine în absorbţia fierului la nivelul organelor digestive, jucând astfel un rol indirect în prevenirea şi tratarea anemiei.