MENIU

Francezii de la Carrefour o duc bine. Au decis să îşi extindă magazinele

<p>Profit peste aşteptări pentru Carrefour</p>

Grupul francez Carrefour, al doilea mare grup mondial de distribuţie, a anunţat miercuri o creştere peste aşteptări a profitului operaţional în 2013, transmite Reuters. Francezii au mai anunţat că în acest an va investi între 2,4 şi 2,5 miliarde de euro pentru a renova şi extinde magazinele,

Carrefour a precizat că anul trecut profitul său operaţional a înregistrat o creştere de 5,3%, până la 2,238 miliarde de euro, graţie îmbunătăţirii profitabilităţii operaţiunilor din Franţa dar şi creşterilor robuste înregistrate în America Latină.

Analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un profit operaţional de 2,224 miliarde de euro. În aceste condiţii, compania a anunţat că a decis să majoreze dividendele până la 0,62 euro pe acţiune de la 0,58 euro pe acţiune în 2012.

'Majorarea dividendelor reflectă rezultatele puternice pe care Carrefour le-a înregistrat în 2013 graţie executării cu succes a planului său de acţiune în Franţa şi a strategiei sale multi-format pe fondul unui mediu economic dificil', a declarat directorul financiar de la Carrefour, Pierre-Jean Sivignon.

Carrefour a mai anunţat că în acest an va investi între 2,4 şi 2,5 miliarde de euro pentru a renova şi extinde magazinele, în creştere faţă de 2,2 miliarde de euro în 2013. Pierre-Jean Sivignon a precizat că Carrefour va continua să-şi modernizeze magazinele din Franţa, Brazilia, Italia şi Spania precum şi să-şi extindă reţeaua de magazine din China şi Brazilia.

Cu peste 9.900 de magazine în 33 de ţări, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial şi numărul unu în Europa. În România, Grupul Carrefour numără 139 de magazine, dintre care 24 de hipermarketuri 'Carrefour', 72 supermarketuri 'Market' şi 42 magazine de proximitate 'Express'. AGERPRES

Mai multe articole despre:
retail Carrefour magazine retail