MENIU

Francezii de Airbus Helicopters produc exclusiv la Brașov elicopterul H215M

Elicopterele, mărul discordiei

Airbus Helicopters și IAR au semnat un Acord General de cooperare exclusivă pentru producerea în România a elicopterului multirol H215M, un aparat de zbor greu, bimotor.

Airbus Helicopters şi IAR Braşov au semnat un Acord General de cooperare exclusivă pentru producerea în ţara noastră a elicopterului multirol H215M, un aparat de zbor greu, bimotor, se menţionează într-un comunicat de presă al Airbus Helicopters citat de bursa.ro.

Potrivit acordului, IAR va deveni contractor principal pentru orice posibilă comandă de elicoptere H215M pe care Ministerul român al Apărării o va face pentru a înlocui flota îmbătrânită.

Airbus Helicopters este prezent în ţara noastră de peste 15 ani prin centrul de întreţinere şi reparaţii Airbus Helicopters România, o societate a cărei cifră de afaceri este generată în proporţie de 75% de contractele pentru export.

Noua fabrică Airbus Helicopters Industries din Ghimbav, cu suprafaţa de 10.000 de metri pătraţi, a fost inaugurată anul trecut şi va găzdui producţia elicopterului H215 în România. Aici vor lucra aproximativ 350 de angajați.

Pentru eventualele comenzi venite din partea statului român, francezii de la Airbus concurează cu americanii de la Bell Helicopters. Ambele companii s-au întâlnit în ultimele luni cu premierul Grindeanu și alți oficiali din Palatul Victoria.

Mai multe articole despre:
Airbus Helicopters iar brașov